tisdag 30 juli 2013

Kalmarmästare, Guldfemman och gräsfrö...

IFK Berga Kalmarmästare i fotbollstennis...nu väntar en tuff höstsäsong !!!


Du har väl noterat att vi dragit igång BergaBloggen så smått. Tisdagar, torsdagar och söndagar kan du - återigen - ta del av Bill å Bulls fotbollsreflektioner med blåränderna i fokus. Idag blir det spridda skurar av bokstäver och osorterade tankar från sommaren som varit. Du får hålla till godo med en "påse blandat" helt enkelt...
 
*****

Senaste matchen jag såg i division tre sydöstra var faktiskt Nybros vinstmatch mot serieledande Asarum. Kanske låter det konstigt, men Asarum är ett av de bästa division III-lag jag någonsin sett. Imponerande spelidé och en fartfotboll a la Tyskland.

*****

Förbaskat trevligt med dam-EM på Guldfågeln Arena - förlåt - Kalmar Arena (lite löjligt kan man tycka)... och aktiviteterna i Fanzone. Måste säga att Kalmar visade upp ett fantastiskt fint värdskap. Stora mästerskap växer inte alltid på ett träd nära dig...hoppas du tog tillfället i akt...

*****

Noterar att IFK Berga plockade hem titeln som Kalmarmästare i fotbollstennis. Tre bröder Rydasp lurade Lindsdal, Ängö och Kalmar AIK på konfekten och segerbucklan.

*****

Stadens röda bröder plockar poäng i parti och minut. Fantastiskt med den tunna offensiva besättning som dagens KFF besitter. Värva Svante.

*****

Tack för många fina år i Kalmar FF:s tjänst Nanne Bergstrand... det är inte många som fått en egen gata uppkallad efter sig... 

*****

Johan "JC" Carlsson lämnar Bergaviks IP för Astrid-Lindgren-Land i Vimmerby. Truppen tappar "en grinig jävel med grym vinnarskalle". Dessutom finns det ingen i laget som har samma spetskompetens i tillslaget på bollen. BergaBloggen önskar lycka till.
 
*****

Hösten har alltid varit min fotbollssäsong. Räknar med att mina lag i Guldfemman både på Bergavik och Gröndal kommer att avancera. Slagläge.

*****

Guldfågeln Arena, Gröndal och Bergaviks IP... jävlar i min fröpåse vilka fotbollsplaner. Bojkotta plastmattor på sommaren.

*****

Lyfter på Bergakepsen för IFK Bergas pojklag -01. Vinnare i Bullerby Cup. Starkt.

*****

söndag drar trean igång igen. Blåränderna möter Rydaholm hemma kl 17.00. Rydaholm har renoverat under uppehållet och dyker upp med ny tränare och nya spelare. Mental förberedelse, tack.

*****
 
Känns inte riktigt bra inför höstupptakten. Lite för mycket skavanker i Bergatruppen just nu.
 
*****
 
Noterar att IFK Berga ligger på andra plats i serien, på andra plats i publikligan å på andra plats i skytteligan (Marcus Mårtensson). Nu höjer vi ribban..
 
*****
 
...Nu går vi för tre poäng på söndag. Syns på verandan i andra halvlek / BloggarBill
 
 
 
 
 

Inga kommentarer: