torsdag 1 augusti 2013

Gammalt och nytt!


Tänk vad tiden går, en del av oss har svårt att komma ihåg det som var i går medan andra minns årtionde tillbaka. Ett litet tanke sätt bara för att belysa hur fort det har gått. Kommer du ihåg vad du gjorde på nyårsafton vid millennium skiftet? Om inte oroa dig inte för det är ju hela 13 år sedan, vem kommer komma ihåg vad du gör nu 2026


.










För IFK Berga är det 80 år som vi kan minnas, ja
sannolikheten att någon än idag lever som har insikt om de första åren år väl inte så stor. Därför letas det just nu dokument och bilder i alla skrymsle och vrår. En jubileumsbok skall ju ligga klar i november.



Fotbollen har ju förändrats totalt under denna tids era, det går inte jämföra nu och då. På 50 talet spelade Berga på Funkabovallen i dag på Bergavik. Underlag och förutsättningar är mils vida skillnader.  Nu tittar vi ju inte bakåt utan framåt och visst skimrar ett litet annorlunda Bergavik i gryningen. Ja i alla fall i Mårtenssons tindrande ögon.



På den tiden hette målvakten Kurt Johansson och var enligt ”gamla gubbar” den bästa genom tiderna i föreningen. Något att bita i Tommy, kanske folket säger att det var du som var bäst när vi nått 2073.

Bästa spelare sägs ha varit K-G Johansson, en fysiskt och nickstark mittback, jag liksom känner igen det där. Lantz, ”Släggan”, Lagesson ja det vimlar ju av dem även 2013.

Som sagt det är omöjligt att jämföra fotboll genom åren, allt utvecklas och blir bättre även om vi fortfarande har mycket kvar att lära av historian. Det har blivit mycket mer allvar och pengar än då och det har kanske inte alltid är att föredra. Min nu bortgångne gamle far sa en gång: ”- Vi hade det fattigt förr men en jävla gemenskap. Nu har vi det gott ställt med pengar men inte fan känner vi någon gemenskap, inte ens med våra närmaste grannar!” Så sant som sagt.

På söndag för omväxling skull är det så dags att återuppta kampen i Div.3 Sydöstra 
Götaland. 

Rydaholm kommer på besök, ett lag som vi avfärdade ganska lätt med 6-0 borta senast. Nu är ju bollen rund och kan ta riktigt konstiga turer så pass upp! Ny tränare och ett par meriterade nyförvärv ger oss en ny bild av Rydaholm.  Det är väl fram för allt på tränarsidan man höjer ögonbrynen lite grand.

Ilija Dobric UEFA A diplom som tränat lag i högsta ligan i Serbien med Europacup spel som slutresultat.  Tuff uppgift men enligt egen utsago inte alls omöjligt.


Så ingen skall nu tro att den ena matchen är den andra lik. Lita på att Rydaholm är taggade när dem kommer hit. Har allt att vinna inget att förlora.

Trots detta är jag ganska övertygad om att IFK Berga vinner matchen. Det lilla varningsfingret för Mr.Underskattning tar nog Mats och Håkan ner ganska omgående.
Trots att uppehållet bara varit några veckor känns det som evigheter och en skön känsla har infunnit sig med hög förväntan. Kampen om den där hägrande första platsen lever i högsta grad.


Vilken helg det blir, Kalmar FF – Syrianska och IFK Berga – Rydaholm men redan nu blir det Swansea – Malmö FF så adios!

Inga kommentarer: