söndag 27 juli 2014

Nystart, Holmertz och Melker Hallbergs vardagsrum

Dax för Albin (med ryggen emot), Jung å Tjappe att växla upp inför höstens premiär på tisdag...

Nystart i division två Östra Götaland. Liffen knep igår omgående tre värdefulla poäng mot Asarum efter vinst med 3 - 1 hemma. Gott. Hoppas verkligen att Kalmarlagen knaprar rejält med poäng i höst och fixar nya biljetter till tvåan 2015. Ser redan fram emot ett spektakulärt och sprakande derbyfyrverkeri a la vårens fotbollshappening på Guldfågeln Arena. Men. Och det är ett viktigt men. Ta inget för givet. Ta jobbet.

Måste säga att jag blev lite förvånad över några resultat denna helg. Att Rosengård skulle torska hemma mot Kvarnby och att Höllviken gick poänglösa från hemmamötet med BW 90, måste nog ändå ses som skrällar. Erfarenheten från vårsäsongen visade dock att många lag kan ta och tappa poäng från varandra.

Blåränderna får en tuff öppning på höstsäsongen. På tisdag väntar Karlskrona borta och på lördag dyker Höllviken upp på Bergaviks IP. Dessa lag ligger för närvarande på andra respektive tredje plats i serien och såg stabila å svårslagna ut under vårsäsongen. Men det finns ingen anledning till blygsamhet, som alltid handlar det om att visa karaktär, mod och löpvilja. Då brukar även "det där andra" lösa sig. Fäll upp kragarna, blåränder och pumpa på med adrenalin av rätt styrka och intensitet. Nu kör vi.

*****


Fick en pratstund med IFK Bergas senaste tillskott, Ludwig Holmertz, 19 år

Välkommen till IFK Berga, Ludwig.
- Stort tack, det känns riktigt bra. Jag känner ju redan en del av killarna sedan tidigare, då vi har spelat ihop i Kalmar FF.

Ja, hur ser din fotbollsbakgrund ut?
- Min moderklubb är Smedby BOIK, men jag har även representerat Kalmar Södra som ungdomsspelare. Därefter har jag lirat med Kalmar FF i pojkallsvenskan, tipselit och U 21.

Dina styrkor?
- Ser mig själv som en kreativ spelare med god speluppfattning och spelförståelse. Tycker även att jag har ett bra "vapen" i min vänsterfot.

Vad behöver du utveckla?
- Huvudspelet och sen måste jag jobba med mig själv när det går dåligt. Jag är en ganska dålig förlorare faktiskt.

Vad tror du om IFK Berga och hösten 2014?
- Jag har sett några av Bergas matcher men kan egentligen inte så mycket om lagen i serien. Måste dock säga att jag blev positivt överraskad av kvaliten på träningarna när jag kom ner till Bergavik. Högt tempo och bra passningsspel.

- För egen del så handlar det om att ta ytterligare steg i min utveckling på seniornivå. 

Fem snabba Ludwig.
  1. Vad gör du en ledig dag - Träffar gärna flickvän, vänner eller pysslar med någon sportaktivitet
  2. Favoritartist - Chris Brown
  3. En oanad talang - Får nog bli matlagning. Min kycklingröra med pasta är riktigt vass, haha.
  4. Favoritställe på jorden - Absolut vardagsrummet hos Melker Hallberg. En härlig samlingspunkt.
  5. Jag bjuder på en resa, vart åker du - Gärna Kroatien. Gillar klipporna och vattnet är fantastiskt.

Lycka till i höst då.
- Tackar.

*****
På tisdag ställer jag in GPS:en i den vita Volvon på Karlskrona. Det finns plats i bilen / BloggarBill

Inga kommentarer: