söndag 11 oktober 2015

FIN AVSLUTNING AV 2015


Så var då säsongen 2015 över. Avslutningen skedde nere i Skåne mot IFK Hässleholm i en match som inte hade någon större betydelse för något av lagen mer än äran. Hässleholm får nu inrikta sig på ett negativt kval medan

IFK Berga åkte hem för att ladda batterierna inför 2016.

Skönt med en avslutande seger där man enligt rapporterna kan konstatera att våra ungdomar från egna leden utmärkte sig. Som vän av ungdomsleden värmde det i hjärtat när man läser tränare Ola som hyllar Omar Hadzalic och Haris Alic. Den sistnämnde var enligt Ola bäst på plan i första halvlek, endast 17 år ser lovande ut.

Det finns en skattkista gömd på Bergavik som man kan plocka av och kommande generationer har redan idag ett bra material. Nu får man dock inte hamna i tron att allt löser sig med egna produkter. På denna nivå IFK Berga befinner sig får man vara mer än nöjd om man kan plocka upp 1-2 från utruppen varje år. Kompetens, rutin och spets måste skaffas och det är en tuff bit som Ordförande och tränarstaben har framför sig.






Att vi kommer tappa spelare i höst är ju ingen hemlighet. Philip Adamsson lämnar för studier, bra målvakter växer ju inte på träd. Johannes Lagesson lämnar för jobb i Stockholm, också ett tungt tapp. Dessa är inga dussinspelare utan klasspelare på denna nivå och måste ersättas.


Det blir en tung höst i uppbyggnaden av nästa års trupp. Trots detta tror jag att 2016 kommer bli bättre än året för inte kan väl vi ha så otrolig otur med skador som i år. Näst intill 5-6 spelare har ju så gott som varit på skadelistan kontinuerligt. Därför måste vi ha detta i åtanke när vi tittar på tabellen:

10. IFK Berga
26
 9
 7
 10
 32-32
34
Jag vill påstå att årets placering och resultat är bra med de förutsättningarna.


  • Kvalen haglade i helgen. Själv såg jag Smedby vinna i en riktig svängmatch.


  • Kalmar AIK FK uddamålsförlust vilket gör det svårt att stanna kvar i DIV.3


  • Färjestadens damer gick upp i Division 1, GRATTIS.


På lördag är det årsfest på Bergavik, det ser vi fram emot.

  

Inga kommentarer: