söndag 4 oktober 2015

Fantastiska derbyfighter 2016

Härligt. Nu är division-två-biljetten fixad till 2016. Frågan är hur spelartruppen kommer att formeras. Lagesson försvinner till Stockholm för jobb och Ola P och Mårtensson har bråda dagar framöver. 
En skön eftermiddag trots allt. Även om blåränderna såg rätt bleka ut om nosen under matchen mot Torn så innebar slutresultatet 0 - 0 ett efterlängtat besked. IFK Berga spelar derby mot Liffen och Nybro i tvåan 2016. Hujedamej så viktigt.  Hujedamej va kul det ska bli!

Spelmässigt en torftig historia igår med massor av felpass och få offensiva alternativ. Bästa chansen hade Robin Karlsson som tunnlade sig till ett friläge minuten innan halvtidspaus men avslutet rakt på målvakten. Hemmalaget något bättre i andra halvlek men idag var prestationen underordnad poängen. Å det defensiva jobbet gick inte att klaga på men så var det många "defensiva spelartyper" i elvan denna dag. 0 - 0 var därför inte helt oväntat.

Med mina blåvita glasögon delas följande trippel ut denna sista hemmamatch 2015:

  • Emil Håkansson visar upp ett stort spel. Vi är vana. Alltid rätt i positionsspelet. Grymt svårpasserad och med ett stort blåvitt Bergahjärta.
  • Johannes Lagesson är ett rivjärn oavsett position. En krigare som kommer att bli ruggigt svår att ersätta när han nu flyttar till kungliga huvudstaden. Briljant huvudspelare. Tyvärr skadad i andra halvlek.
  • Victor Byström är lika nyttig som ett tolvliters spann med multivitaminer. Löpvillig, kompromisslös och en vinnarskalle modell XXL.  
*****
Nu en tuff period för ordförande Mårtensson och styrelsen. Det gäller att snabbt komma på banan och scouta rätt kompetensprofiler. Tvåan kommer att bli riktigt trevlig 2016 med flera spännande derbyfighter. Bergas varumärke är starkt men nu gäller det att visa handlingskraft. Vi får se vad Silly Season ger. Oj. Oj. Oj. Spännande för oss blåvita supporters.
 
*****
Slutsummeringen av årets trea ger vid handen att Nybro tar steget upp efter en fin säsong medan Klubben får kvala sig kvar efter en sur avslutning. Glömmingelundens hjältar avslutar ånyo med en vinst (Nybro) och spelar i division tre 2016. Busbra avslutning men en moral som imponerarar.

*****
Ruskigt stark säsong av tjejerna i IFK Kalmar. Är redan nyfiken på vad de kan hitta på 2016.

*****
Var å kollande in stadens röda bröder mot Djurgården. Pisk med tre bollar. Småtrevligt emellanåt men oj vilka pinsamma bjudningar. Orolig är bara förnamnet. Nu krävs det lite stolthet och jävlaranamma / BloggarBill
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Scouta och scouta. Försök få fram spelare ur de egna leden istället för att värva dyrt utifrån. Gör om gör rätt!!

BloggarBill sa...

Håller med dig tills viss del Anonym. En vass ungdomsverksamhet är livsavgörande för en klubb av Bergas kaliber. Erfarenheterna visar dock att det även krävs kompetens utifrån för att konkurrera på division-två-nivån. Men som sagt, jobba med våra ungdomar i första hand !