onsdag 14 november 2012

Galamingel och silly season

Irma Rydasp fick Barometerns hederspris 2012...
 
Barometerns Fotbollsgala i lördags. Du har säkert fått lite input i tidningar och sociala medier men här kommer lite skvaller från insidan med blåvit Bergatouch. Ordförande Mårtensson och jag gled in på Guldfågeln arena efter att ordförande med diplomatisk skicklighet "pratat in" undertecknat som glömt biljetten hemma...

Vid "Bergabordet" satt även Madesjö och Lokalbollens hjältar och när galan inleddes från scen - av Martin-mycke-gutt - så dök även Bergas förhandsnominerade herrar upp, i form av tränare Gson och målvakt Berg. Å galabörjan gick verkligen i våra blåvita färger då kvällens bildspel - åtminstone inledningsvis - formligen briserade i läcka matchsekvenser med blåränderna i huvudrollen. Gott. Första jackpotten gick till Marcus "Fjädern" Rydasp som på sin entrelott vann en loge för 11 personer vid en av KFF:s hemmamatcher 2013. Högsta vinsten på lottnummer 9, samma nummer som på fotbollströjan, Herr Rydasp. Enkel matematik.

Tyvärr landade inga förhandsnominerade utmärkelser till Bergabordet, däremot fick Irma Rydasp mottaga Barometerns hederspris för ett långt och engagerat föreningsliv med och runt fotbollen i regionen. En riktigt tung utmärkelse och Bergabloggen applåderar valet.

Kvällen hade då redan prickat in en klassiker i videon "Postman söker fru", där solokvistarn, lindsdalarn och kuvertleverantören Wittberg bjöd på stor scenkonst. Dejterna Elin Olofsson och Amanda Fredriksson, i de kvinnliga huvudrollerna, var dock svårfågade och mopedburne Wittberg är enligt rykten fortfarande solo. Kämpa.

Kvällen avslutades för min del med med mingel vid baren och pianoklink. Hade en trevlig stund med "storebror Tommy Berg", äkta hälfterna till tränarna Gson och Håkan samt "fru Jägarn". Allt som sas var väl inte sanning men kul var det... Tack för kvällen Barometern och alla lokala fotbollshjältar och hjältinnor.

                                     ---------------------------------------------------

Nu har blåränderna börjat röra på sig igen. På Gasten är träningen igång tisdagar och torsdagar och lite nya ansikten har dykt upp under silly season. Alltid lika kul att spekulera i vad som händer under frimånaden. Vi har en riktigt bra spelartrupp, inte tu tal om detta, men att få in lite nytt blod i truppen är aldrig fel. Följer därför silly season med stor spänning och hoppas att grabbarna med de blåvita värvarrockarna vaskar fram några riktiga guldkorn till 2013. Det känns som om IFK Berga har ett starkt varumärke.
 
Lindberg, Calle Holm och JC diskuterar taktik på Gasten...

Vid gårdagens träning stod spel 4 mot 4 och skottövningar på schemat. Hyggligt bra tempo och vårdat passningsspel. Kvällens topp tre delas ut till:

  • Robin Karlsson verkar ha konserverat formen. Bolltrygg, genombrottsfarlig och med lätt kaxig inställning visar han var skåpet ska stå.
  • Johannes Lagesson med en utsökt vänster, aggresiv spelstil och verbala ledaregenskaper skulle bli en riktig tillgång 2013.
  • Långtidsskadade under 2012, men redan heta i höst. JC och Tobbe älskar fotboll och hatar att förlora. Man behöver inte säga mer.

Nu ses vi på Gasten i några månader framöver, blåränder / BloggarBill

Inga kommentarer: