onsdag 21 november 2012


Vi bygger vidare….


När höst övergår till vinter och människor i största allmänhet börjar blicka fram mot jul och allt vad där i består ja då börjar IFK Berga blicka mot en ny säsong i division tre.

För att alla visioner och delmål skall bära bästa tänkbara frukt krävs ett gemensamt arbete från minsta telning till äldsta senior. Där av samlades under helgen ett stort antal ledare och styrelse folk på Stuvenäs Gästgiveri för att dra upp riktlinjerna.  En samstämmig församling fann vad som var nödvändigt och satte målet för 2013. Division 2 skall spelas på Bergavik 2014 samtidigt som idrottsplatsen skall få en ansiktslyftning där konstgräs för träning är det stora målet. Stora högflygande mål där det sistnämnda är det som kräver störst kraft. Lobbyverksamhet och påtryckningar är en del men det stora lasset är förknippat med inbringandet av en stor del av vår valuta, kronor.

Mats lägger upp riktlinjerna!

Mycket är på gång och inget ter sig omöjligt, föreningen växer men gör det i en takt som möjliggör att hela föreningen utvecklas. Detta är en given förutsättning och ett måste så att inte IFK Berga blir en dagsslända utan en stabil förening med folklig förankring som ser framtiden med tillförsikt.





Det fotbollsmässiga blev i år trots misslyckat kval en stor framgång. IFK Bergas historiskts bästa med en andra plats och snudd på den ädlaste platsen. Hela året har varit en fröjd att följa där killarna visade att man snart är moget att ta ett steg till.

Varför inte göra det redan 2013, sett till det förslag till serie som lagts i Sv.FF så kan man nog inte annat än tycka sig se IFK Berga som en favorit. Många lag från Div.4 och flera gamla kända lag skrämmer inte och sett till hur vi spelade i år!

En målinriktad församling!
Visst kan det vara lite kaxiga ord men realistiskt sett så talar mycket för oss. Det krävs dock en och annan pusselbit till för att få laget fulländat uppgiften och jag tänker då framför allt på sista tredje delen. Mittfält och försvar var stabilt i år och med tre återvändande från rehab så blir vi ännu starkare. 

En riktig, kanske två bra avslutare måste stå högst på Mats och Håkans julklappslista. När Tomten ( Micke) levererat det ja då går vi mot sköna tider på härliga gröna Bergavik. Då kan inte ens snålblåsten rubba oss!

Inga kommentarer: