söndag 5 januari 2014

Nytt År och en Extreme Home Makeover...

 
Ett nytt år. BergaBloggen kommer att följa blårändernas glädjeämnen och bekymmer även detta år. Vi kommer att rapportera från träningar å matcher och vi kommer att blanda stort och smått kring IFK Berga. I bild och text. Men vi kommer även att skriva substantiv, verb och adjektiv kring lokalfotbollen i övrigt och säkert fälla en å annan kommentar kring våra röda bröder i hjärtat av Guldfågeln (inom parentes kan väl sägas av polare BloggarBull sannolikt även kommer att plita ner några röda rader om Liverpool...). Följ med oss på ett spännande och intressant fotbollsår 2014. Nu kör vi.

*****
Först dock en liten tillbakablick kring fjolårets avslutning. Två cupvinster inomhus, Annandagscupen och Häggs nyårscup. Inte illa pinkat av en nybliven 80-åring. Tycker att laginsatsen var det som gladde mest och det faktum att Berga gick igenom bägge cuperna med idel vinster. Starkt även om marginalerna är små i inomhusfotboll. Roligt också att se några av de yngre killarna som målvakten Casper Nyberg och nyförvärvet Emil Sjöstedts respektlösa inställning. Det lovar gott. Bäst i Berga dock Simon "Tjappe" Gustafsson som trivts i Kalmar Sportcenter ända sedan de första stapplande stegen i IFK Bergas pojklag P 90.

På tal om pojklag förresten. Bergas 03:or gladde under finalspelet med att höja den blåvita stämningen i hallen genom sång och hejaramsor. Kul.

*****
 
Nya utmaningar 2014.
 
Trupperna i Berga och Liffen i tvåan väntar fortfarande på en del svar. Med största sannolikhet kommer frågetecknen att rätas ut nu i inledningen av året. Den 7 januari kör Ola P å Lantzen med övriga i ledarstaben igång 2014 års säsong. Tror inte man behöver vara Einstein för att inse att det kommer att bli tufft. Den historiska uppflyttningen och glädjeruset över att kvalificera sig till spel i division två är nu vardag och nu gäller det att ta ett ytterligare kvalitetssteg om vi ska klara av spelet i tvåan. Den 13 april startar äventyret mot Nosaby borta.



Robert Conde tackar för sig...
*****



På nätet läser jag att IFK Bergas mittfältare Robert Conde väljer Alstermo 2014. Det är bara att gratulera Alstermos starke man Lars-Gunnar Serell till en kanonvärvning. Han får en synnerligen rutinerad spelare med klokskap och ödmjukhet i bagaget. Tack för åren nere på Bergaviks IP, Mr Conde!



*****
Bergkvara får kasta in handuken för fortsatt division trespel och därmed får börja om längst ner i seriepyramiden. Känns självklart tråkigt för en förening som haft en spännande fotbollsresa genom seriesystemet de senaste åren.

Har ingen aning om detta kunnat förhindrats på något sätt men spel på division-tre-nivå kräver en hel del. Med den geografiska placering som Bergkvara har så måste man först å främst bli den självklara "storklubben inom Möreområdet" och därmed värva de bästa spelare från närområdet. Därefter krävs det lite spetsvärvningar från Kalmar- och Karlskonahåll för att över tid mäkta med att hålla en plats i trean. Uppstickaren från Hagaborgs IP får nu göra en "Extreme Home Makeover 2014" där styrelse, ledare och spelare får sätta upp nya målbilder.

*****
Den enes död den andres bröd. Nybro IF ser ut att få en riktigt slagkraftig trupp 2014. Från just Bergkvara har man i dagarna gjort klart med tre ytterst kompetenta spelare i Fredrik Johansson, Jesper Ternow-Blomberg och Ludvig Ingelsson. En trio som definitivt kommer kriga om startplatser från första träningsmatchen. Frågan är om sportchef Patrik Berg har värvat färdigt eller om truppen fylls på med ännu fler? Det börjar bli ont om tröjor nere på Victoriavallen. 

*****
Trodde aldrig att jag skulle flagga för hockey här på BergaBloggen, men ikväll följer jag småkronornas finalmatch mot Finland i junior-VM / BloggarBill

Inga kommentarer: