söndag 16 februari 2014

Årets första match.

En lördag i februari, plats Gasten. Alla som varit med om denna upplevelse vet att det inte är de bästa förutsättningarna för fotboll. Inte nu heller eftersom en kraftig vind längs planen påverkade matchen.

Motståndet för dagen var Kalmar AIK, ett lag som efter flera bra värvningar förmodligen kommer segla upp som favoriter i div.4 Elit i år.

IFK Berga inledde matchen starkt och hade det största delen av bollinnehavet. Kalmar AIK i sin tur var giftiga på sina snabba spelvändningar som ställde till bekymmer för Berga försvaret.

IFK Berga försökte vara ett spelande lag men blåst (medvind) och vått underlag gav svårigheter i passningsspelet och bollar i djupet blev allt för långa. Kantspelet fungerade dock stundtals och bjöd på en del bra kombinationer som kunde med bättre precision i slutfasen blivit riktigt bra. Viljan att sträva efter ett mer passningar i uppspelet gav indikationer på hur spelet kommer se ut i framtiden.

Vid bättre yttre förutsättningar så hade nog blivit bättre utdelning i första halvlek. Kalmar AIK utnyttjade ett passivt försvar vid en spelvändning och med hjälp av vinden seglade ett till synes bra inlägg in i Philips bortre kryss.

Trots att IFK Berga mer eller mindre ägde första halvlek så fick man starta andra med 0-1, ett resultat som ganska omgående blev 0-2 i andra. Än en gång en spelvändning som slutade med en vacker lobb över IFK Bergas målvakt. IFK Berga såg detta till trots bättre ut i motvinden och tryckte på ordentligt mot ett väl spelande AIK försvar. Årets första mål kom på en helt riktig bedömd straff. Målskytt ”Fjädern”.

IFK Berga trummade på och höll bollen mer på backen för att undvika vinden. KAIK fick allt större bekymmer i förflyttningarna men var alltid farliga i sina spelvändningar. Pressen gav till slut resultat i en vändning av matchen efter mål av Benjamin och ”Mårten”.

Sett till hela matchen ett rättvist resultat. En bra första genomkörare där många spelare luftades och fick känna på hetluften. Svårt att plocka fram några ur den stora mängden men Robin Karlsson var genomgående IFK Bergas bästa spelare. Extra plus till Albin för sin första halvlek och Niklas Rydasp för sin andra.

Skall bli intressant att följa uppbyggnaden inför seriestarten. Just nu ser det ganska bra ut med tanke på att det finns gott om tid för Ola och Jocke att svetsa ihop gänget. Tycker mig se tydliga tecken på speliden och det ger positiva signaler. Väntar med spänning på matchen mot Lindsdal nästa vecka.