söndag 2 februari 2014

Nyförvärv, Calle Holm och Melker Hallberg


Nu börjar spelartrupperna så smått sätta sig hos seriekonkurrenterna Lindsdal och Berga inför 2014 års derbyfighter i tvåan. Helt spikade känns dock inte trupperna och "läser man mellan raderna" så vill nog bägge klubbarna hålla värvardörren på glänt en aning om det dyker upp något intressant. De "gulsvarta linsarna", ute i de norra kvarteren, signar i vanlig ordning upp sina erfarna kvalitetsspelare efterhand. Ett vanskligt, med hittills effektivt upplägg, som gör att man med stor sannolikhet nosar på toppositionerna även i år.

Nere på Bergavik fortsätter ordförande Mårtensson och styrelsen det långsiktiga arbetet med att forma en slagkraftig trupp inför årets debut i division två och med kikarsiktet inställt på framtiden. I nuläget är följande nya spelare klara:
  • Mathias Ljung, Kalmar FF, mittfält
  • Emil Sjöstedt, Kalmar FF, försvar / mittfält
  • Philip Adamsson, Nässjö FF, målvakt 
  • Elias Håkansson, IFK Lammhult, mittfält 
  • Fredrick Roskvist, Oskarshamns AIK, forward
  • Joel Håkansson, Bergkvara AIF, försvar
  • Kim Larsson, uppflyttad från U-truppen, mittfält
BergaBloggen kommer under några veckor att presentera årets nya blåränder och idag börjar vi med två spelare som ansluter från Kalmar FF. Två spännande namn med hög utvecklingspotential. Mathias Ljung och Emil Sjöstedt.

*****
Namn: Mathias Ljung
Ålder: 21
Vikt: 79
Längd: 181 cm kg
Styrka som fotbollsspelare: Speluppfattning
Förbättringspotential som fotbollsspelare: Huvudspelet
Nuvarande fotbollsstatus: Skadad i höft/mage. Undersöks på specialklinik i Tyskland under februari.
Tror om IFK Berga 2014: Topp 5
Länets bästa fotbollsspelare: Melker Hallberg, Kalmar FF
Bästa fotbollsminne: Semifinal i Gothia Cup med Kalmar FF tipselit. Stryk mot Wolverhampton.
Gillar: Att ta en klassisk "gubbalur"
Ogillar: Falskhet

*****
Namn: Emil Sjöstedt
Ålder: 18
Vikt: 81
Längd: 185 cm kg
Styrka som fotbollsspelare: Speluppfattning
Förbättringspotential som fotbollsspelare: Snabbhet
Nuvarande fotbollsstatus: Känner mig stark i uppbyggnadsfasen
Tror om IFK Berga 2014: Topp 5
Länets bästa fotbollsspelare: Melker Hallberg, Kalmar FF
Bästa fotbollsminne: Mål direkt efter avspark i en inomhuscup mot Lindsdal (!)
Gillar: Kinabuffe
Ogillar: Reality-TV
 
*****
Har varit nere på Gasten å följt blårändernas träningar några isande kvällar den senaste tvåveckorsperioden, med nya tränarparet Ola P och Jocke Lantz i spetsen. Måste säga att jag hittills har blivit rätt imponerad av passningstempo och rapphet i spelet. Visserligen har det varit en ganska liten trupp vid några träningar (skador å sjukdom har ställt till det) men det sprudlar av ambition och intensitet å det ska bli riktig kul att följa laget. Truppen är så pass ung så att samtliga spelare med största sannolikhet har sina bästa år framför sig. Ett gott tecken! 
 
*****
Om två veckor börjar årets träningsmatcher. Kalmar AIK står på andra planhalvan på ett förhoppningsvis välbesökt Gasten. "Klubben" har onekligen fått rejäl luft under de blåvita vingarna och på både tränar- som spelarsidan ser det intressant ut. Hoppas att gamla Bergaforwarden Calle Holm dyker upp i matchväst till träningsfighten, då utlovar jag ett par tunnlar på en turboladdad Holm. Någon som vill sätta emot?

*****
Stadens röda bröder får skaka av sig "Nanne-å-Rydström-eran" och fokusera på sitt framtida varumärke. Hoppas och tror att Mönsteråssonen Eklund kan forma sitt lag och sin profil. Det är bara att hålla med Bergas nyförvärv Ljung och Sjöstedt, ungtuppen Melker Hallberg går mot en kanonsäsong / BloggarBill 

Inga kommentarer: