söndag 9 februari 2014

Nyförvärv, hammercurl och den odödliga Bullworkern

Lagesson, Tjappe, Albin å Fjädern lägger en å annan timme
 på gymmet under uppbyggnadssäsongen...

Idag är det söndagen den 9 februari å blåränderna har varit i gång med årets uppbyggnads- och försäsongsträning i dryga månaden. Det är nu det börjar ta emot. Det är nu som benen börjar kännas sega som gröna gelégrodor och Gastens gröna matta känns som kvicksand. Det är nu den mentala kromosomen ställer frågan till hjärnkontoret. Är du med? Är du beredd att fullfölja varje löpning maximalt eller ska du "glida dig igenom" träningspasset och "låtsas" ligga på din maximala prestation. Svaret vet varje blårand hemma på kammaren. Facit är egentligen ganska enkelt. Vill du göra skillnad å vill du förbättra din egen och lagets prestation måste du ligga på högsta puls. Svårare än så är det inte. Kom ihåg det blåränder.
 
*****
Nu bjuder vi in två nya bergaboys till föreningen och dagens bokstäver i BergaBloggen. Vi välkomnar målvakten Philip Adamsson från Nässjö FF, som vi hoppas ska utvecklas till ett utropstecken 2014 och detsamma gäller forwarden Fredrick Roskvist som ansluter från Oskarshamns AIK. Nu kör vi killar...    
 
*****
 
 
Namn: Philip Adamsson
Ålder: 22
Vikt: 82 kg
Längd: 190 cm
Styrka som fotbollsspelare: Spelförståelse och luftspelet
Förbättringspotential som fotbollsspelare: Spelet med fötter
Nuvarande fotbollsstatus: Känns riktigt bra. Jag känner mig stark.
Tror om IFK Berga 2014: Tror vi kommer att överraska positivt
Länets bästa fotbollsspelare: Melker Hallberg, Kalmar FF
Bästa fotbollsminne: När Nässjö FF gick upp i tvåan 2009
Gillar: Kaffe
Ogillar: Dåligt försvarsspel
 
*****
 
 
Namn: Fredrick Roskvist
Ålder: 20
Vikt: 83 kg
Längd: 183 cm
Styrka som fotbollsspelare: Målskyttet
Förbättringspotential som fotbollsspelare: Huvudspelet
Nuvarande status: Känner mig stark även om vi ännu bara är i uppbyggnadsfasen
Tror om IFK Berga 2014: Topp 5
Länets bästa fotbollsspelare: Måns Söderqvist, Kalmar FF
Bästa fotbollsminne: SM-final med Kalmar FF:s U 19 under 2011 samt skyttevinnare samma år
Gillar: Vinna och snabba bilar
Ogillar: Kommer inte på nåt...försöker alltid tänka positivt
 
*****
När spelartruppen i veckorna kör sin fysträning på gymmet så imponeras man av alla styrkemaskiner som stolta står där för flera 100 000 tals kronor och glänser. När man hör alla märkliga begrepp förstår man att tiden sprungit förbi en. Man får lära sig ett helt nytt ordförråd å upp dyker begrepp som hammercurl, dips, kickback, chins, bendödaren eller glad gubbe (rotation av viktskiva som en glad mun). Herrejävlar. På den gamla goda tiden då jag växte upp fanns det förutom skivstång å hantlar ett universalredskap som slog knock på allting å som fanns hos många av oss ungtuppar som ville förbättra fysiken. Får jag härmed presentera den odödliga Bullworkern. Kolla in länken här, Bullworker  Det är något helt annat än nutidens monstergym med sina makalösa manicker.
 
*****
För att stödja svensk ungdomsidrott har Svenska Spel lagt undan 50 miljoner kronor som årligen ska gå till landets idrottsföreningar och deras ungdomsverksamhet. När du lirar hos Svenska Spel så kan du samtidigt bidra till lite blåvita slantar med mottagningsadress IFK Berga. Gå in på svenska spel och kryssa för IFK Berga så stödjer du klubben varje gång du lirar med ett spelkort. Smidigt, smart, ja helt enkelt genialt.
  
*****
Förbaskat kul om Berga och Liffen kunde tagga upp årets första derby på Guldfågeln Arena. Förutsätter att Svante Samuelsson å Kalmar FF möter upp och bidrar till en fotbollshappening i tvåan.
 
*****
Matchdax. Nu på lördag möter blåränderna Kalmar AIK i årets första träningsmatch. Matchstart kl 15.00 på Gasten. Då syns vi. Innan dess kör vi OS-vecka / BloggarBill
 

Inga kommentarer: