söndag 15 februari 2015

Tack för lektionen, Liffen

Bara att tacka för lektionen, blåränder. Liffen vann träningsderbyt med 3 - 0.
Igår var det fotbollsderby ute på Gasten. Blåränderna träningsspelade mot seriekollegan Lindsdals IF och tuppfäktningen inför 2015 års seriespel inleddes med en klar 3 - 0 seger till Liffen. Hetare, tuffare, rappare, fyndigare och en Jacke P i målform. Rättvist? Absolut. Bergaboysens första halvlek var blek, modell XXL, eller ännu större om vi ska vara riktigt tydliga. Inte många vunna närkamper, inte många vunna andrabollar och ett passningsspel å konstruktivitet som sannolikt blev kvar i tränare Ola P:s taktikpärm nere på Bergavik.  

Målskyttet inleddes i den 25:e matchminuten då Mergim Pllana åkte slalom mellan tre passiva Bergaspelare, fick fram bollen till Jacob Petersson som fick bollen i en båge över Casper i Bergamålet. 2 - 0 och 3 - 0 svarade firma Felix Elgan (framspelare) och Jacob Petersson (målgörare) för, där det defensiva samarbetet hade mer att önska i det blåvita lägret.

Många planerade Bergabyten i paus och en utskällning som hette duga. Ola P höll inte igen med adjektiven och tonläget närmade sig tinnitusvarning.

Bättre positionsspel av blåränderna i andra halvlek, men två lag som tog ut varandra i det offensiva spelet. En hel del gula kort till respektive lag och ett rött (Mergim P). Även hetsigt från tränarcirklarna där den verbala tuppfäktningen gav salivstänk på en svalt Gasten.

Summa summarum en helt rättvist vinst för Lindsdals IF. Jacke P, "man of the match", med sitt äkta hattrick i den första halvleken. Annars är jag mycket förtjust i playmakern Felix Elgan, städgumman och positionsspelaren Nika Chkheidze, tempohöjaren Mergim Pllana och teknikern Kamran Delashob. Kapten Lewton höll ihop försvaret föredömligt. Lindsdals IF har onekligen något bra på gång, om truppen får vara intakt!
 
Elias Håkansson var en av få Bergalirare som kunde kvittera ut ett godkänt betyg idag...
Några hyggliga mållägen från Tjappe, Fjädern och Mårten... men även en straffsituation på Jacob P och en vass räddning av Casper i Bergmålet visar att det kunde blivit fler mål på Gasten denna dag.
 
Egentligen inga blixtrande insatser från någon Bergaspelare. Nästan hela truppen luftades men inga spetsar som stack ut. Hyggliga insatser dock av Mathias Lindberg, Elias Håkansson, Joel Håkansson, Victor Byström, Tommy Petersson och Casper Nyberg. Några hade en direkt usel dag. Det är många blåränder som behöver ställa sig framför spegeln å ställa sig frågan:
- Gjorde JAG allt JAG kunde?
"Man of the match", Jacob Petersson, sänkte Berga med sina tre mål...
Fick ett par ord med matchens tremålsskytt direkt efter slutsignalen.

Grattis till segern och dina tre mål, Jacob. Intryck av matchen?
- Tycker vi gör en bra match. I första halvlek slår vi snabbt om till offensiva lägen och straffar Berga tre gånger om. Andra halvlek är spelet mer låst men sammantaget är vi naturligtvis nöjda.

Du såg ut att trivas idag. Formen?
- Ja, jag kände mig förvånadsvärt pigg idag. Har kanske toppat formen för tidigt, haha...näh, men det var kul att lira idag.

*****

Älskar adrenalinet kring derbymatcherna. Jävligt viktig att tanka in kunskapen och insikten om att är man inte beredd att ta jobbet, fuskar i löpningar och inställning, ja, då är man torsk. Soptorsk. Det var precis det som hände idag. Glöm inte detta till nästa derbydrabbning, blåränder / BloggarBill

 

Inga kommentarer: