söndag 1 februari 2015

Storm i ett vattenglas och rörlig Silly Season!

Trots att vi bara är på första dagen i februari skapar den lokala fotbollen rubriker i massmedia. Intresset inför stundande seriestarter växer trots bitande kyla och oväder utanför fönstren.

Det är dock inte bara positiva bilder som målas upp i media utan även mediala så kallade skandaler. Jag tänker då på Färjestadens GoIF. Konstaterar med sorg i hjärtat att drev och ord skadar såväl föreningen som enskilda personer. Ord står mot ord och kan aldrig benas ut till vad den verkliga sanningen ligger men en sak är då säker, ärren kommer sitta kvar länge. För mig personligen tror jag att anklagelserna är helt osanna och snarare är ett stort fatalt missförstånd. Så väl känner jag personen i fråga, vet vad han går och står för inom fotbollen både på Dam och Herrsidan. Facit blir bara en massa förlorare.

Så lite om förra helgen, träningsmatch mot Kalmar FF på ett blåsigt ”Gasten”. Trots allt värmde spelet stundtals men mest fick man hålla värmen i närheten av grillarna. Just grillarna var dagens höjdpunkt, det serverades den godaste grillade korven som passerat mina smaklökar. Bara det gör att man längtar till seriestarten på Bergavik. Matchen har Bill redan avhandlat kan bara tillägga att motståndet till trotts gjorde IFK Berga en mycket bra match.

Så till SILLY SEASON.

Under dagens lupp synar jag Presba Berlik och BW 90.

Laget har skruvat upp förväntningarna bland sina supportrar genom nyförvärv från Malmö FF, Landskrona BoIS och Rosengård. Fick ihop hela nio nyförvärv där både rutin och ungdomlig entusiasm blandas. Sanningen är dock att man tappat en del av förra årets trupp så svårigheten kommer ligga i att få stabilitet. Visst Noha Manna(LBOIS) Bright Frimpong (IFK Hässleholm) Renad el Jerbi (MFF) Adnan Gerzic (Rosengård) är bra värvningar men det gäller att få ihop truppen. Ett mittenlag som kommer bli svåra att tas med på deras hemmaplan.

Turbulens förra året med spelskandaler, obetalda löner o.s.v. Nu bygger man nytt lägger 2014 bakom sig och satsar ungt och målinriktat.  Inte många kvar från 2014 men nyförvärven imponerar trots sin ungdom. Tränarstaben hoppas mycket på att Ludwig Bergman skall kliva fram i år. Även Kojo Anor där framme ser mycket lovande ut. Bra nytillskott i Besnik Rustemaj (MFF,KFF och nu senast Koblenz) Karl Andersson (LBOIS). Rutinerade pjäser i försvar och mitten. Trots orutin och seriens yngsta lag så tror jag att man hamnar en bit över kvalstrecket.



Så var han då tillbaka, jag tänker givetvis på Sturridge. Mål direkt och nu lyfter LFC.  Trots en bedrövlig domare tog LFC tre poäng mot West Ham. Visste ni att domare i Premiere Liege tjänar cirka 33,000£ per match. Avund från Stenberg och ”Bengan”.


Vi hörs!


Inga kommentarer: