söndag 28 juni 2015

Omfokusering blåränder - men först sommarvila !!!

Berg-och-dalbaneprestationer under våren 2015...
Igår match hemma mot Malmölaget Rosengård. Efter en riktigt, riktigt bra första halvtimme av Berga så tog bränslet slut (?), vilket även avspeglade sig i slutresultatet, 3 - 0 till skåningarna efter två sena mål.

Synd på den fina starten blåränder. Mathias Jung var plandominant första halvlek och höll i taktpinnen på ett föredömligt sätt. Trevliga kombinationer, vårdat passningsspel och många som ville vara med å prestera. Publiklir helt enkelt. Bra möjligheter att måla hade Fjädern, Tobias och Gurra men ingen lyckades spräcka målnollan.

Spelet mattades av sista kvarten i första halvlek och andra halvlek var det stereotypt, energilöst och få ljusglimtar i hemmalaget. Tyvärr tror jag det saknades för många spelare som är tränade för 90 minuter. Ingen skugga på de som fick möjligheten att starta men sammantaget kändes det inte som en "tiptop" trupp sett ur fysisk status och valmöjligheter. För många skadade spelare och spelare som saknar 90-minutersmatcher helt enkelt.

Matchens bästa trio enligt mina blåvita glasögon:
  • Emil Håkansson är lika stabil som berggrunden kring kärnkraftverket utanför Oskarshamn. Rätt inställning. Rätt placerad. Rätt beslut. Helrätt i 90 minuter.
  • Under första halvtimmen höll Mathias Jungs vänsterfot en helt annan nivå än övriga aktörer nere på Bergaviks IP. Faktiskt tokdominant. Tyvärr höll det inte hela vägen men första 30 var lysande.
  • Robin Karlsson kommer bidra med kvalitet i höst. Som alltid bra med boll och stark i närkampsspel. Stark insats.

Näh, nu gäller det att samla ihop styrkorna för Ola P och Lantzen. Sommarvilan kommer lägligt och nu det krävs att truppen sluter samman och gör en nysatsning på hösten 2015. Både fysiskt och mentalt. Kvaliten finns där men om truppen fortsätter snegla mot  topplatserna kan det gå riktigt snett och bli en riktig nagelbitare i höst. Nix, nu krävs omfokusering och hårt jobb blåränder. Men ta först vara på sommarledigheten!

*****
Rasmus Elm är tillbaka i Kalmar FF:s matchtrupp. FotbollsIQ kommer att få en ny innebörd på Guldfågeln Arena i höst.

*****
Nu tar Bergabloggen ett par semesterveckor. Ha en skön sommar / BloggarBill

Inga kommentarer: