söndag 21 juni 2015

Uddamålshelvetesförluster

Förbannade uddamålsförluster...
Aj. Aj. Aj. Berga fick åter vända hem med en uddamålsförlust från Skåneland. Pisk med 1 - 0 i matchminut 98 mot BW 90. Tungt. Jävligt tungt. I fjol studsade bollen stolpe in men i år tar den vägen ut. Blåränderna har - under sommarvilan - att ta en "mental match" mot bortaspöket. Inte en enda vinst på bortagräs i år. Uselt faktiskt även om man enligt uppgift varit med spelmässigt i de flesta matcher. Trendbrott tack!
 
Till helgen vänder serien med match hemma mot Rosengård på lördag innan det är dax för en kort sommarvila. Några reflektioner så här i halvtid:
  • Prespa Birlik ser ruskigt starka å stabila ut. Mitt speltips på FK Karlskrona ser ut att gå till välgörande ändamål. Torsk helt enkelt.
  • Serien är hyggligt jämn. Det skiljer endast 6 poäng mellan trean och nian. 
  • IFK Bergas bortafacit är ingen munter läsning. Två poäng och endast två mål framåt.
  • IFK Bergas hemmafacit är bra, ingen förlust och 15 mål framåt.
  • Totalt 12 insläppta på 13 matcher är fullt godkänt. 
  • Stadsrivalerna i gulsvarta Liffen har gjort det bra i år med många nya spelare. Dessutom är man extremt svårslagna hemma på konstgräset på Fjölebro. Inte en förlust på över ett år imponerar.
*****
 
Division tre ser ut att bli en defilering för skyttekungen Juan Gomez och hans Nybro. Efter en trevande start har man nu tagit han om förstaplatsen och leder i nuläget med hela sju poäng. Känns som att man har kvalitet för att hålla hela vägen i år. Även Kalmar AIK och Glömminge smyger med i toppskiktet i en serie som i och för sig känns tunnare än på många år. Kul dock om vi skulle få två länslag i toppen, det skulle kunna bli ett riktigt tryck i tvåan 2016 om samtidigt Berga och Lindsdals håller sig kvar.
 
*****
 
Damerna i IFK Kalmar knaprar poäng i Elitettan med stor aptit. Supporterkepsen av.
 
*****
 
Kalmars röda bröder har slickat såren efter en ganska svag vårsäsong. Det ryktas att yngste Elm briljerar på sommarträningarna. Han andas fotbollsIQ och kan bli en grym injektion om alla pusselbitar faller på plats.
 
*****
 
Precis hemma igen efter sedvanligt midsommarfirande hos ordförande Mårtensson i Byxelkrok. Som alltid en 5-kamp på programmet, men eftersom ordföringens lag hela tiden låg efter i tabelldiskussionerna så utvidgades 5-kampen till att bli en 12-kamp (!) Trots detta vann undertecknads lag ganska komfortabelt (egentligen var det utklassning) med 7 - 5 sett över två dagar. Det är alltid lika gott å vinna ;-)
 
 
*****
Semesteraktiviteter i almenackan...
 
Nu dax för semester. Två fotbollsmatcher är dock inplanerade denna vecka. Seriefinal i fyran på Tingbyskans mellan Smedby och Hossmo på tisdag och Bergas hemmamatch mot Rosengård på lördag. Fotboll funkar faktiskt både till vardag, fest och semester. Nu taggar vi upp för en trepoängare till helgen blåränder / BloggarBill

Inga kommentarer: