söndag 7 juni 2015

Bergavinst, målgaranti på Pukevallen och en italienare är tillbaka i stan

Målskyttar i segermatchen mot IFK Hässleholm 4 - 1. Omar Hadzalic, Roskvist och Fjädern.

Igår hade Berga match mot IFK Hässleholm. En match där hemmalaget stod som segrare med 4 - 1 efter full tid. Faktiskt i underkant, då blåränderna radade upp ett flertal lägen i andra halvlek. Men vi tar det från början.

Gulsvarta Hässleholm visade sig var ett bolltrillande gäng som verkligen ville spela sig ur ALLA situationer och oftast gjorde man det bra i första halvlek. Totalt över 90 minuter kändes det dock väl naivt i vissa lägen och hemmalaget straffade skåningarna på ett brutalt sätt med bollerövringar och snabba omställningar. En sådan omställning ledde till 1 - 0 i den 26:e matchminuten då Gustav "Gurra" Andersson tog ett gudabenådat hästjobb hemåt och glidtacklade bollen till egen spelare. Blixtesnabbt uppspel på Marcus "Fjädern" Rydasp som tog sig ner längs högerkanten och med ett väl avvägt inlägg hittade Fredrick Roskvist som dunkade upp bollen i nättaket. Ett riktigt vackert mål som välförtjänt fick applåder nere på Bergavik.

Strax före pausvilan var det dags igen. Pigge Gurra Andersson kom runt på högerkanten och serverade Fjädern ett inlägg som även det trycktes upp i nättaket. Viktigt och psykologiskt precis innan pausvilan.

I andra halvlek tappade Hässleholm en hel del fokus i sitt passningsspel och hemmalaget trummade på ordentligt. Det bjöds på en kavalkad av chanser där Roskvist och Fjädern har några ypperliga lägen att måla. Mathias Jung hade en frispark i ribban och det osade katt vid åtskilliga tillfällen hos bortakeepern. Till slut utnyttjade Roskvist ett missförstånd i backlinjen och rullade enkelt in 3 - 0. Hässleholm tröstmålade efter en hörna innan debutanten Omar Hadzalic kyligt placerade in bollen i bortre burgaveln efter ånyo en snabb omställning. Minst sagt en skön debut.

Totalt sett en trevlig fotbollsmatch men hemmalagets ögon sett. En stark försvarsinsats över hela plan, där backlinjen i vanlig ordning släppte till väldigt få lägen. Ett osjälvisk löpande från mittfältsfyran, Tjappe, Gurra, Byström och Jung samt deltagande i målprotokollet från forwards. En bra dag på jobbet helt enkelt.

Svårt att plocka ut en topp-tre-uppställning idag då det var bra och jämna insatser rakt över. Men mina blåvita glasögon fastnade för följande:

• Mathias Jung. Spelmotor och den som styr tempot i laget. Viktig kugge med en gudomlig vänsterfot.
  • Gustav "Gurra" Andersson. Har haft svårt att få till det under våren. Igår löpvillig och initiativrik i bägge riktningarna och låg bakom flera av målen. Kul.
  • Joel Håkansson. Dök upp som vänsterback och gjorde det jäkligt bra. Spelar klokt, stabilt och visar hjärta. Överraskar.

*****
Kalmars röda bröder bjöd drygt 10 000 åskådare på riktigt trevlig fotboll i 60 minuter mot Hammarby hemma i veckan. 2 - 2 efter full tid. Soppatorsk sista 30 då många av spelarna såg riktigt, riktigt trötta ut (!). Nåja, matchen skulle naturligtvis varit stängd redan efter första halvlek då FF trillade boll med pondus och söderkisarna såg bortkomna ut som på en söndagsutflykt i Lidingö.

*****
Damerna i IFK Kalmar har fått snurr på målskyttet, plockar poäng och närmar sig topplagen. Naturligtvis mycket som ska stämma men jag har faktiskt lirat Gröndals Giganter som seriesegrare till 76 gånger pengen. Bara så att ni vet.

*****
På tal om målgörare. Jag säger bara, Robert "Big Burger" Björklund i Pukebergs BK, what a boy! 7 mål i senaste matchen. Är efter 9 matcher redan uppe i 28 mål. Kommer att finnas lag som totalt sett över hela säsongen 2015 inte kommer att nå upp i den målproduktionen.