I praktiken ja, i teorin nej!

Det var igår vi skulle säkra seriespel i division två för 2016. Vinst över BW 90 och poängtapp för IFK Hässleholm stod på menyn.

Inför årets sämsta publiksiffra kom vi bara till förrätten men satte huvudrätten i halsen. Därav uteblev efterrätten.

Nära ett inhopp?

Första kvarten var lovande med ett snabbt spel skapade hemmalaget ett tryck mot BW 90:s mål. Chanser fanns men det saknades kyla i avsluten. Dessa femton minuter gav oss en förhoppning om mål och seger. Ordförande började tala om 8-0 men ju längre matchen led reviderade han det till 4-0.

Resten av matchen är igentligen inget att skriva om. Förmodligen årets sämsta prestation där underhållningsvärdet var på noll största delen av halvlekarna. Förvisso var den andra chansrikare än den första och fördelningen var det jämnt skägg på. När båda lagen kom till avslut så var de alldeles för tama och målvakterna behövde inte anstränga sig nämnvärt.
Gladare var det dock på anslagstavlan där vi informerades om att IFK Hässleholm förlorade med två noll.  Att matchen på Bergavik slutar 0-0 (vilket för övrigt var rättvist) innebär att IFK Berga i praktiken spelar division 2 fotboll även 2016.

Till matchens lirare utsågs Tommie Pettersson vilket jag kan stämma in i men vill också ge Emil Håkansson ett extra plus.

Såg håglösa ut även innan match!

Övriga har betydligt mer att ge vilket vi hoppas får se mot Torn nästkommande helg. Det är då vi skall vara klara även teoretiskt.

Tomma läktare!

• Att det var lite folk på Bergavik är inte så lustigt. Dagens match i Kalmar gick på samma tid fast ute i Smedby. Får gratulera Smedby till en komfortabel seger mot Kalmar Södra. En kvalplats är inom räckhåll, tja till och med en direktuppflyttning.

• IFK Kalmar Damer slog serieledarna, Imponerande. Inte i år men efter nästa så tippar jag att Kalmar har även ett Allsvenskt lag för damer.

• Nybro IF är ju sedan tidigare seriesegrare, även där ett grattis. Skall bli kul 2016 med två derbyn på Bergavik.