onsdag 12 oktober 2011

Så kom då hösten....









Så har då hösten tagit sitt grepp över Bergavik. Grönska går över till grått och dystert, inga rop och glad skratt bryter tystnaden. Nu väntar 6 månader av glömska och saknad, vintern är snart här.

Snart skymtar dock vändningen bakom Guldfågeln Arena, uppbyggnaden för 2012 på Gasten är inte så långt borta trots att den nu känns som evig. Tänk så härligt för killarna att det snart är januari så man får ut och lufta sig medan vi får stå vid sidan om i snålblåsten. Vad skall man göra nu, vad för surrogat finns? Visst FF har ett par matcher kvar och så finns ju "Dumburken" med sitt Premiere Liege. Men hur det än är så är det ju IFK Berga man vill se!


Bakom kulisserna pågår febril verksamhet för att behålla truppen samt att eventuellt kompletera den. IFK Berga har de senaste åren haft ett överskott på målvakter men nu ser det riktigt tunnt ut. Studier och jobb sätter käppar i hjulen men det får man räkna med när man har en ung trupp. Inte lätt att hitta en keeper av den klassen vi haft de senaste åren men man kanske inte behöver gå så långt för att hitta ett guldkorn. En tur till Fredrikskans kanske vore att föredra.




Igår var det en höjdare av världsliga mått, ett svenskt landslag gjorde en "klassiker". Svårt att rangordna de prestationer man upplevt som åskådare av vårt kära landslag. Vill dock påstå att gårdagens match var en av de tio största. Det var ju ett världslag vi mötte, ett lag som kom tvåa i VM och gått som en slåttermaskin de senaste kvalåren. Konstigt att det går så bra utan Zlatan?!?! Lite extra grädde på moset hade ju varit om Rasmus frispark gått i mål. Trots spelare som Kuiyt, Huntelaar, van de Vart, van Persie lyckades inte Holland trycka ned Vikingarna i skorna. Att resa sig från 1-2 till 3-2 är inte en prestation utan en bragd. Det kommer bli en trevlig sommar 2012 kantad av EM fotboll och ett IFK Berga i toppstriden, å vad jag längtar till våren.


Helgen som kommer nu väntar också en liten höjdpunkt. Det enda engelska laget med tradition och känsla, Liverpool Fc tar sig an köpelaget Manchester United. Förvisso på Old Trafford men ett ganska säker tips är 1-3 efter mål av Gerrard, Kuiyt och Caroll. Appro på Liverpool, "Släggan" fegade ur mitt förslag om att vi skulle bli kvitt om: Han ställde sig upp i omklädningsrummet och sjöng "You never walk alone". Istället kaxade han till sig extra mycket och ville ha kvitt eller dubbelt. Jag ser fram emot 500:- nästa år!


Nu tar jag kväll med att flippra på TV dosan. Har abstinensbesvär på fotbollskanaler.



Inga kommentarer: