söndag 2 oktober 2011

Det är slut, det är över nu.








Så stod vi då inför sista matchen för året, ett derby mot Nybro IF. Inget av lagen hade något förutom äran att spela för men alla som tagit sig ner till ett sommarlikt Bergavik förväntade sig en fotbollsunderhållning. Det som hemmalaget presterade i första halvlek är inte ens värt att nämna i ord, så bedrövligt dåligt. Ingen vilja eller lust att spela fotboll vilket får mig att fundera om det inte var så att alla redan hade satt sig till bords i klubblokalen. Nybro vann halvleken med 2-0 och hade snudd på mer. Så för att slippa ta smärtstillande går vi direkt in på andra halvlek.



Knappt hade domaren blåst igång spelet innan Grändås hade placerat in reduceringen vid målvaktens högra stolpe. Sedan blev det en intensiv forcering från hemmalaget där ett spelövertag tryckte tillbaka Nybro och alla väntade på kvitteringen. Nu väntades det förgäves men lite underhållningsvärde fick åskådarna. Ibland brukar man ju säga att matchen hade två ansikten och det bekräftades verkligen nu. Berga spelande stundtals ut Nybro som inte hängde med i svängarna. Förre Bergaspelaren Kolaj slet och drog i Patriks tröja och en straff hade verkligen varit på sin plats men som så ofta i den här matchen valde domaren att blunda. Thuresson kommer in och ger extra studs åt anfallet och var så nära att hitta nätet. Trots detta tryck så slutar det med en förlust, sett till hela matchen inte särskilt rättvist. Två spelare utmärkte sig i dagens Berga, "Ricke" i mål och Ola Håkansson. Den sistnämde gjorde en så kallad Glenn Hysen brytning i slutet och var säkerheten själv matchen igenom. Övriga kan inte få godkänt efter spelet i första halvlek.



Lite tröst i sorgen var väl att sämst på plan med råge var domaren. Att krama om bortalagets spelare innan match samtidigt som man under match talar om för Bergaspelare att dom är dåliga tyder inte på opartisk bedömning. Saknaden av konsekvens missgynnade hemmalaget i det grövsta vilket gör att han får ett klart underbetyg.



Men och det är ett mycket viktigt men. Vi förlorade matchen i första halvlek genom en obefintlig motivation, något att ta med sig till nästa år.






Dagens "Loser" var nog i alla fall "Släggan". Hade behövt göra tre mål för att vinna vadet mot mig. Skyllde under kvällen på sina lagkamrater som inte spelade fram honom. Nu är jag inte sådan som tar karameller från barnen så jag efterskänker pengarna som han så sturskt slog vad om i våras. Dock med ett förbehåll, att han på kommande träning (torsdag) inför alla i omklädningsrummet sjunger "You never walk alone". Jag bistår med texten!






Var och såg B-lagets 5-0 seger mot Nybro ikväll, planen och vädret gör att man gärna hade fortsatt en månad till men nu är det slut. Vad gör vi nu?

Inga kommentarer: