onsdag 28 december 2011

Spelordning och Cupseger


Så har då Svenska Fotbollsförbundet släppt spelordningen för Div.3 Nordöstra.
För vår del så får vi ta tjuren vid hornen direkt genom premiär hemma mot nedflyttade Kenty. Perfekt läge att visa östgötarna var skåpet skall stå. Bortamatchen därefter blir mot Gullringen, den närmaste matchen efter derbyna. Rent spontant ser det bra ut och långa resor till trots så ser jag många solglimtar i horisonten. Nordöstran innehåller mer spelande lag än vad vi varit vana med tidigare vilket passar oss bättre. Jag tror också att planernas beskaffenhet är betydligt bättre än i Smålands djupa skogar eller Sillastrypaland. Våra motståndare har 14 (!) derbyn att spela vilket alla vet är som gjort för att slå varandra. Även det kan komma att gynna oss.
Vårt första derby blir hemma mot Färjestaden den 13 maj. Boka den dagen för det kommer bli folk likt förra gången, upp mot 500.

Så till Annandagens begivenhet i Kalmar Sporthall. Åsikterna enligt kommentarer och gästboken går isär när det gäller vilket lag som var bäst i finalen. För mig däremot är det glasklart, resultatet
talar sitt klara språk. 3-1 går inte snacka bort och Bergas andra halvlek var taktiskt och spelmässigt perfekt. Ledsen alla blåtoppar men sanningen svider när man står på fel sida på planen. Skall dock med glädje bekräfta att Kalmar AIK spelade en underhållande fotboll tuneringen igenom, tack för underhållningen.
Det var med viss fasa jag kände när "Ricke" tog beslutet att sluta. Idag är jag dock trygg efter att sett nyförvärvet Anton mellan stolparna. Imponerande, vilket klipp Berga har gjort. Spelade med stor säkerhet och pondus vilket skapade lugn i de bakre leden. Än en gång välkommen Anton.
Två andra nyförvärv presenterade sig denna eftermiddag. Filip Quist och Johan Carlsson. Förstnämde visade sin giftighet med ett par mål och Johan har en rutin som kommer betyda oerhört mycket under 2012. Hans lugn och passningsförmåga kommer ge den unga truppen en stabil grund att stå på.
Alla till trots får jag nog tillstå att Jalal aldrig gjort en bättre inomhus turnering. Var helt lysande med sin känsliga fot.
Jag vet att cuper inomhus inte ger så mycket men trots allt så ger det en indikation vad vi kan förvänta oss när gräset växt sig starkt och grönt. Inte minst ger det råg i ryggen och ökat självförtroende. Så när "Tjappe" lyfte segerbucklan så växte spelarna några centimeter tillsammans med breda leenden. Än en gång Grattis grabbar från oss suportrar på läktarna.

Nu är det två cuper kvar, Colorama och Nybro Open innan allvaret börjar i april. Det är då allt slit på Gasten och gymmet skall ge resultat. Tiden går fort och snart står vi där och välkomnar Kenty på Bergavik.
BloggarBil.

Du glömmer väl inte Colorama cup i Kalmar Sporthall på lördag. 11.00 börjar det.




1 kommentar:

BloggarBill sa...

Bra skrivet Bull... men nog faan börjar du bli senil...det är andra inlägget i rad som du undertecknar med mitt vackra namn !!!