onsdag 7 december 2011


Bill har avslutat sin frustration rörande serieindelningen men eftersom jag är lite mer långsint så ältar jag det en gång till. De svar vi fått från Sv.FF om våra förslag och oviljan till en förändring visar att man svävar bland molnen där ingen markkontakt finns. Konsekvenserna blir allt
tydligare när man i tidningarna läser om spelare som hos lokalkonkurenter väljer lägre divisioner istället för de långa resorna.Helt klart skulle alla parter acceptera resorna om man pratade om div.2 men där är vi inte än. Gud bevare mig när vi är där för då placerar väl Lindberg och CO oss i norrlandsgruppen. Att värna om de små såväl sportsligt som ekonomiskt är ingen realitet för dessa höga herrar. Smålands FF gjorde vad de kunde men blev överkörda på alla punkter inklusive förslaget som placerade tre lag i vårt norra landskap i vår serie. Då skulle vi hamnat ihop med bl.a Växjölag och en drägligare serie. Det var väl principen som tog till orda. För att citera mannen till höger, Sir Winston Churchill i hans bedömning av det politiska läget. " Demokratin är den sämsta statsformen, bortsett från alla andra." Tävlingsutskottet borde syna sitt egna synsätt på demokrati och inte likt gamla MBL lagen bara tuta och köra över.

Nu lägger även jag detta till handlingarna och gillar dock motvilligt läget. Jag ser trots allt fram emot seriestarten med tillförsikt. Ser ut att bli en tuff grupp men det som talar för oss är nog det faktumet att i derbyn slår alla alla. Derbyn är verkligen något som "östgötarna" har så det räcker. Långa resor är väl det som talar emot men samtidigt så är det motiverande att möta nya lag och mäta sina krafter. Så som försäsongen ser ut till dags datum så kommer nog IFK Berga vara mycket väl förberedda. Har aldrig skådat sådan motivation och upplägg i träningarna som i år. Med tester och fysträningar ligger vi på en nivå som är betydligt större och högre än div. 3 klass.

Hur ser det då ut på spelarfronten. Ja "Silly season" har likt storebror KFF varit gynsam mot oss hittills. Genom Berg, Billy, Robin och Calle känns det som att försvar och mittfält höjt sig ett snäpp. Men jag saknar en sista pusselbit. Ursäkta Martin och "Fjädern" ni gör det bra men ni behöver konkurrens i en ny Marcus Mårtensson. En spelare som gör 15-20 mål i Div.3. Jag vet att dom inte växer på träd och att Ordföringen letar men skillnaden mellan topp och mitten ligger där. I skrivande stund så testas ett par spelare och det är bara att hoppas på underskrifter. För skall vi åka 429 mil tur och retur så skall vi vara med och slåss i toppen. Något annat finns inte för spelarna och vi fans när vi äntrar Najenlunden och möter Tolstorp IF.
God natt och slit hårt på "Gasten", snart kommer snön.

Inga kommentarer: