onsdag 26 december 2012

Annandagscupen


Förbannat gott att få skölja ner skinkan, köttbullarna och prinskorven med lite action a la indoorfussenballen. Idag lirade blåränderna fotbollscup i Kalmar sporthall. Kul att se bergaboysen i "tävlingssammanhang" igen. En del gamla bergavikenlirare fanns på plats, men även en hel del nya namn som Marcus Mårtensson (nygammal), Johannes Lagesson, Robert Björklund och målvakterna Mikael Ludvigsson och Casper Nyberg. 
.
Inomhusfotboll är förvisso en helt annan idrott än den som spelas på en rektangel som är 105 x 60 m. Förvisso. Men det man vill se är attityd och glädje. Man vill se rörelse och bra passningspel, å man vill se mål. Från och till bjöd faktiskt blåränderna på detta och även om det blev pisk med 3 - 2 mot Linsdals IF i finalen så såg man att här finns förutsättningar till ett riktigt vasst kombinationsspel 2013. Spännande fortsättning följer.

Finalen började bra för Berga som efter ett par riktigt granna anfall ledde med 2 - 0 och hade bud på mer. Liffarna tog dock tag i taktpinnen å Berga blev för avvaktande vilket gjorde att "de gulsvarta" vände på matchen och knep segern i Annandagscupen. Totalt sett rättvist då man vann samtliga sina matcher.

IFK Bergas matcher fram till finalen
Berga - Rockneby 6 - 2
Berga - Lindsdal 1 - 4
Berga - Smedby 7 - 1
Semifinal Berga - Nybro 2 - 1

Mer från cupen
Johannes Lagesson, IFK Berga, blev utsedd till turneringens lirare
Viktor Fredriksson, Lindsdals IF, vann skytteligan
Filip Nilsson, Lindsdals IF, blev utsedd till bäste målvakt

Några personliga betraktelser
  • Helt rätt att Lagesson fick priset som bäste spelare, men jag blev även mycket förtjust i Ängö BK:s Mergim Pllana. En härlig tekniker med bra speed och bra skott, om än lite för bollkär.
  • Viktor Byström i Linsdal stod för turneringens vassaste brytning i semifinalen när det återstod mindre än två minuter. På mållinjen fläkte han sig och lyckades styra undan ett givet ledningsmål för Ängö.
  • Jalal Eliassi i Kalmar AIK fick till en snedträff som krossade glaset på kuren inne i sporthallen. Märkligt att sådant kan hända (stäm "glasfabrikanten"). Den gode Jalal lär få en räkning både från kommunen och Elin Olofsson från arrangörsklubben IFK Kalmar som fick ta fram stora sopborsten. Man kan bara hoppas at Jalallen ansökt om RUT-avdrag.
  • Kul med så mycket folk på läktarna. Fanns inte många tomma platser på någondera sidan. 

Nästa gång det vankas blåränder i fotbollssammanhang är i Nybro Open den 5 januari. Lite större yta, lite större mål. Lite mer likt vanlig fotboll. Då ses vi där / BloggarBill

Inga kommentarer: