-Å så fick dom springa va sig!

Så var det då dags!
Blåsigt, kallt vad håken gör man här? Ja konstgräset på Tallhöjden visade upp ett typiskt mars väder men skam den som ger sig. Några bilder blev det innan man satte sig i bilen för att skåda sista delen.

Om årets första träningsmatch skulle bli lite av en värdemätare så grusades den förutsättningen ganska omgående. Färjestaden mäktade inte med att stå upp mot ett IFK Berga som var bättre på allt.

Redan i första minuten på ett blåsigt och kallt Tallhöjden tog bortalaget kommandot genom hög press och ett tempo som var förvånandsvärt högt. Hemmalaget hade all möda i världen att få upp bollen på Bergas planhalva, förvisso i en stark motvind.

Det var här vi parkerade!
Passningsspelet, högt tempo och hård press gjorde att det blev spel mot ett mål hela halvleken. Sakta men säkert kom också målen, årets första av ”Fjädern”. Marcus Mårtensson spädde på med två till samt avslutades med ett självmål. Trots missad straff stannade det med 0-4 i halvlek vilket talade sitt tydliga språk och var väl lite i underkant. Fina kombinationer i anfallet såg lovande ut och försvaret ställdes inte på några prov.
T.O.M. mittbackarna anföll!

I andra blev präglad av förstas mål och övertag. Spelarna fortsatte i samma tempo och taktik men skärpan blev av naturliga skäl sämre. Trots detta kom det två mål till genom ”Mårten” och Conde vilket fastställde slutresultatet till 0-6.

Att motståndet inte kan mäta sig med IFK Berga just idag gör det svårt att bedöma insatsen. Visst IFK Berga har ett bra lag och kommer bli ännu bättre när alla är hela. Spelare som Lagesson, Björklund, Tobias, Lantz ja listan blir lång var inte med idag.
Trots detta vill jag ge ett extra plus till ”Ludde” och Albin på kanten. ”Fjädern” och ”Mårten” ser ut att trivas ihop och den sist nämnde är en målskytt av rang.