onsdag 27 mars 2013

Vi närmar oss sanningens minut!

Snart övergår mars till april och där med är vi inne i premiärmånaden. Något som vi väntat på sedan fornstora dagar i oktober. Att vädret fortfarande är i vinterskrud och hotar med att förlägga första hemma matchen på Gasten bryr vi oss inte om så mycket för än kan ju våren snabbt förändra förutsättningarna.

I lördags hade laget en så kallad värdemätare i matchen mot Lindsdal och visst gav det oss tappra 150 åskådare vissa signaler. Trots underläge med 2-0 i halvtid vill jag påstå att IFK Berga ägde första halvleken. Mot ett fysiskt motstånd stod vi upp med kamp och en hög press. Försvars tänket från anfall och ner i backlinjen fungerade och alla tog sitt ansvar vilket inte gav Lindsdal utrymme till att bedriva något eget spel.

IFK Berga däremot hade lägen som borde förvaltats bättre där endast stolpen vid ett tillfälle var räddande ängel. Passivitet vid en hörnretur och ett missförstånd mellan back och målvakt gav dock ett negativt resultat i målprotokollet. Trots allt en mycket bra halvlek av Berga som visade att man är ett lag som snart är redo för högre höjder.

Andra halvlek gav mig dock lite bryderi, hur vältränad är laget? Ganska frapperande att se hur laget mentalt inte orkade hela matchen ut och när sedan fysiska orken tröt ja då tog Lindsdal allt mer över. Inledningsvis av halvleken såg ut som den första men ju längre matchen led fick motståndarna allt lättare att vinna boll. Enkla genomskärare rev upp stora hål i försvaret och bolltapp på mitten blev avgörande. Även nu två misstag som gav två mål, så kallade skitmål på ren svenska. Det skall dock poängteras att IFK Berga hade ett strålande tillfälle till att komma in i matchen via ett friläge från en hårt bevakad ”Mårten” men även denna gång grinade stolpen oss i ansiktet.

Det så kallade totalförsvaret var som bortblåst de sista tjugofem minuterna och fyrbackslinjen lämnades i en omöjlig situation. Mittfältet orkade inte stå upp vilket gjorde att mittbackarna allt som ofta ställdes man mot man.

0-4 är inga siffror som man vill ha och i historieböckerna kommer dem ge tolkarna en bild av matchen. Nu är det lätt att misstolka dem för sett till hela matchen hade nog ett 1-2 varit mer belysande. Matchen var ganska fattig på målchanser men motståndarna tog till vara på Bergas misstag men ute på planen förutom sista 25 var jämn med litet övertag för IFK Berga. Dock är det så att det är 3 veckor kvar och tur är det för nu krävs det fysisk träning och att hålla borta alla sjukdomar. Många spelare finns att plocka fram i garderoben men alla kommer behövas i en lång serie.

Trots resultatet är jag ganska tillfreds med matchen där ”Mårten” får högsta betyg för sin löpvillighet och förmåga att komma loss. Tobias gör en bra första men faller bort lite i andra, Emil trots ett misstag säker mittback. Kantspelet med Albin och Patrik stundtals riktigt bra men får för lite bollar när spelet har en tendens till att grötas ihop i mitten.

IFK Berga får godkänt resultatet till trots!