onsdag 30 juli 2014

Det höll i 88 minuter!

Med hotet om åska i ryggen bar det iväg mot Blekingeland i den vita Volvon, Bill och Bull var på turné igen. Match mot serietvåan på Västra Marks IP var och blev målet. Bill placerad på Vip läktaren medan jag i vanlig ordning förpassades till kolstybben.

432 åskådare fick se temporik inledning där Karlskrona hade lite mer bollinnehav  och Berga stod för spelvändningar med giftiga avslut. I nionde minuten hade ”Rosen” ett friläge som målvakten gjorde en enhands räddning på. Strax därpå small det till i Filips ribba så det stod härliga till, tur inga fingrar var i mellan där. Så var det åter dags för ” Rosen” och ett friläge men denna gång avslutades med att bollen slutligen hamnade hos ”Mårten”. Mycket starkt höll han undan en försvarare och drog den andra , avslutade med ett skott otagbart i krysset. Årets mål hittills.

Karlskrona försökte rulla runt men Bergas defensiva spel över hela linjen fungerade och gav ett flertal möjligheter till kontringar. Mittfältet gav aldrig Karlskronaspelarna möjlighet till speluppbyggnad. Samtidigt spelade Filip i mål med pondus stor säkerhet. I de sista skälvande minuterna kunde ”Tjappe” ökat på ledningen men bollen smet strax utanför.
Halvtidsvila med 1-0 ledning och mersmak för IFK Berga.




Andra halvlek blev en annan historia, Karlskrona tog över totalt. IFK Berga trycktes tillbaka och fick inrikta sig på att försvara ledningen med näbbar och klor. 

Snabbt och distinkt passningsspel med stor rörlighet skapade problem för Kalmarlaget. IFK Berga kom i ett par kontringar utan att för den delen vara nära ett farligt avslut. Även om hemmalaget ägde boll och spelade runt på alla delar av Bergas planhalva var det inte så många farliga avslut som vi noterade förrän i 30:e minuten. Nytillskottet Alexander Pettersson hade en nickskarv som hamnade i stolpen men han skulle få revansch i 88 minuten. Snabbt inlägg och skarv förbi Filip och så var trepoängaren borta.

IFK Berga drabbades av en utvisning, Mattias Jung drog på sig ett andra gula kort på övertid. Trots en man mer skapade aldrig hemmalaget någon riktig chans utan när domaren i 96 minuten blåste av matchen var en poäng bärgad.

Trots att vi tappade poäng i slutskedet vilket kan kännas bittert måste vi se det som en seger. En poäng borta mot ett riktigt bra division två gäng.

IFK Berga gör en riktigt bra kämpainsats där alla visade att laget hör hemma på den övre halvan. Laginsatsen är imponerande för glöm inte att vi fortfarande är nykomlingar.
Vill lyfta fram fyra spelare i dagens match:

Kungen regerar längst bak!


  • Filip Adamsson gör sin bästa match i Bergatröjan. Stark i luften och tog befälet i sitt målområde.


  • Mittbackarna ”Släggan” och Emil, ett radarpar som var felfria och vann såväl närkamper som luftrummet. Seriens bästa mittbackspar?


  • Marcus Mårtensson, inte för det tjusiga målet utan för hans uppoffrande spel. Löper på allt och skapar ytor åt andra. Ett föredöme i hemjobbet.


Ibland måste man även ge ris, ett helt knippe till Mattias Jung. Man försätter inte laget i detta utsatta läge med en helt obegriplig tanklös varning som genererar rött.


Det var två nöjda bloggare som vände kosan hemåt, det oavgjorda resultatet ger råg i ryggen. Framför allt för sättet man spelade till sig denna viktiga poäng. Nu ser vi verkligen fram emot lördag och matchen mot Höllviken. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra bilder. Bättre än tidningarna