söndag 3 augusti 2014

ÅRETS BÄSTA!

När vi senast mötte Höllviken nere i Skåne var spelarnas omdöme att dem var seriens bästa lag. Detta skulle vi övriga bli varse om i de inledande trettio minuterna.

Höllviken startade i ett högt tempo med förvånansvärt bra passningsspel. IFK Berga fick inrikta sig på försvar och spelvändningar men framför allt på kamp om varje centimeter på mattan.

Hemmalaget gjorde den defensiva delen mycket bra och trots stort bollinnehav samt hög press från gästerna skapade man bara en riktigt het målchans. Inlägg från vänster till en helt omarkerad spelare men nicken gick utanför. Ju längre halvleken gick arbetade Berga sig in i matchen och vid ett par tillfällen skapade bollarna på djupet öppna sår i gästernas försvar. Vid just en av dem passningarna signerad ”Tjappe” (tror jag) sprang "Rosen” mellan mittbackarna. Fick bollen perfekt på foten och tvekade inte utan slog till direkt och Rita kunde kliva upp på pallen för att trycka dit ettan på anslagstavlan.

Målet gav kraft åt hemmalaget samtidigt som gästerna i frustration började frångå passningsspelet och mer gå på egen kraft. Halvleken slutade med hemmaledning vilket vi skall vara tacksamma för.

Andra halvlek förväntades bli ett konstant tryck från Höllviken men inledningen visade upp ett Berga som flyttat fram positionerna betydligt. Visst hade Höllviken mycket boll och skapade emellan åt ett visst tryck men Berga stod för chanserna. En frispark från ”Mårten” tog målvakten i huvudet efter att ha träffat ribban. Det fanns lägen för skott vid ett flertal gånger men som tidigare matcher sköts det för lite.

Så kom då 2-0, hörna och från bänken hörde man Ola skrika:
-”Robin in i boxen”. Mycket riktigt Robin gjorde som Maestro sa, satte pannan på bollen och Rita fick än en gång kliva upp på pallen.

Höllviken försökte nå en reducering men det närmaste man kom var ett stolpskott. IFK Berga spelade disciplinerat och taktiskt försvarsspel hela matchen samtidigt som var spelare gav sitt yttersta. 2-0 stod sig tiden ut och en mycket meriterande seger mot serietrean var i hamn. En seger som efter andra halvlek var motiverad och välförtjänt sen får skåningarna säga vad dem vill. Håller med Ola, det var nog årets bästa prestation.

Matchen var en kämpainsats av sällan skådat, hårda närkamper men just. Måste ge en eloge till domaren som tillät mycket med känsla för spelet. Lät sig inte påverkas av någon part, bästa domaren som gästat Bergavik. Var mycket delaktig i att publiken fick se en underhållande match.

IFK Berga då, tre spelare får ett extra beröm i en för dagen mycket bra trupp där alla spelade på toppnivå i division två.

Simon ”Släggan” Gustafsson, Kung i luften och brytsäker. Matchens lirare.

Emil Sjöstedt, riv och slit samt en stor knippa glöd. Var överallt .

Filip Adamsson, säker i sitt agerande. Trygg sista utpost som visar en otrolig form.

Fyra poäng mot trean och tvåan skapar trygghet samtidigt som vi nosar på andra platsen. Seger borta mot Limham Brunkeflo på lördag så har vi ju det angenäma att kanske spela en seriefinal mot Rosengård på Bergavik om fjorton dagar. Smaka på den!