söndag 21 september 2014

FÖRLUST, BLÅTIRA OCH DEBUT!


Soluppgång på Bergavik.






Tidig lördags morgon och spelare på spelare kom knappt vakna ner till Bergavik. Match borta i Malmö mot Kvarnby stod på programmet. Värst var det nog för Robin som såg ut att ha blivit väckt i sin bästa nattsömn.



I scenariot kring den stigande solen i öster packades bussen med en för ovanlighetens skull tunn trupp. IFK Berga har drabbats av många skador, avstängningar och förhinder. Halva truppen saknades. Förstärkta från U truppen och ledargruppen var förväntningarna trots allt på topp. Så var ju förstås lagets maskot ”Sigge” med för att tillsammans med ordförande ta slaget om läktaren.



Nu blev ju inte allt i dur utan moll gav sig till känna i matchen. Två snabba mål och ett underläge med 2-0 i halvtid rapporterades till oss på nätet. Trots ett par möjligheter till reducering så spikades slutresultatet till 3-0 och årets största förlust var ett faktum. Inte mycket att orda om för till slut går alla lag på ett bakslag. Killarna gjorde trots allt enligt många utsagor en godkänd match. Roligt konstatera att en ny Bergaprodukt gjorde debut, Karl Axelsson. En spelare som jag sett
utvecklas enormt under året, spelartyp som har en otrolig förmåga att vara på rätt plats i alla lägen. En mittback som spelar enkelt och gör det mesta rätt. Född 98 så vad kommer han bliva.

Väl hemma var det att slicka såren, Lindberg kanske mest. Ett spräckt ögonbryn och en blåtira värd namnet. Andra matchen i rad som han sticker fram huvudet och får smällar.

Nästa helg är det ny match och nya förutsättningar. Matchen mot Kvarnby får bli en parantes när vi gör bokslutet för 2014, ett strålande år.

Vi slåss fortfarande om tredjeplatsen, endast tre poäng skiljer så chansen är uppenbar.

Grattis till Lindsdal som slog serieledarna med 1-0 och därmed förmodligen stannar kvar i division 2. Glädjande att även 2015 kommer innefatta två härliga derbyn med tillhörande publikfester.

Ps, enligt samstämmiga rykten vanns slaget om läktaren Ds.

Inga kommentarer: