söndag 14 september 2014

Regn, regn och åter regn.

Vädergudarna gjorde allt för att undergräva all möjlighet till fotbollsunderhållning. Från första till sista övertidsminut var det ett konstant regnande. Trots detta letade sig lite över hundra personer ner till Bergavik för att se sitt favoritlag mot Ljungby IF.

Småkillarna trodde det var Zlatan som var på besök!
Knappt hade publiken fått upp paraplyerna och kommit på plats innan IFK Berga tog ledningen. Efter lite flipperspel i Ljungbys straffområde kunde ”Fjädern” stöta in 1-0 och klockan visade bara på en minut. Snabbaste målet i historien?

En blöt och hal plan gav inte de bästa förutsättningarna till underhållning. Felpassen och bristen av bollkontroll lyste igenom i första halvlek. Hemmalaget tog många gånger för god tid på sig vilket gav ett högt pressande Ljungby ett visst övertag. Några individuella misstag gav gästerna ett par halvchanser i spelvändningar bland annat en nick i ribban. Hemmalaget i sin tur hade några bra chanser som mycket väl kunde resulterat i ökad ledning. ”Fjäder” hade öppet mål men sköt över, efter ett mycket fint kombinationsspel fick ”Mårten” (tror jag ) skottläge men fick se bollen smita strax utanför stolpen.

22 mycket blöta spelare tog halvtidsvila med ledning för hemmalaget.

I andra halvlek ökade regnandet i intensitet vilket gjorde spelet och då framför allt närkamperna riskfulla. Skaderisken var överhängande samtidigt som spelet hårdnade till. Domaren blev lite mer frikostig i gula kort dock jämnt fördelade.

Lobben värd ett bättre öde!
Hemmalaget hittade mer av sin spelstil och visade upp mer av spelkombinationer än i första. Gästerna skapade ett par giftiga avslut men det var då matchens lirare presenterade sig. Philip blev en jätte mellan stolparna och räddade åtminstone två solklara målchanser samtidigt som han visade säkerhet i sitt agerande.

Så kom då det förlösande 2-0, än en gång bra kombination med ett säkert avslut av Albin. Vackert mål där avslutet var lysande. Strax därpå hade ”Fjädern” ett friläge men lobben över målvakten tog i stolpen. Ljungby reducerade med fem minuter kvar men var aldrig riktigt nära en kvittering.

IFK Berga tog en ny trepoängare, inget bra spel sett över hela matchen men klart godkänt i rådande förutsättningar. Lagmaskinen IFK Berga imponerar och parkerar nu på en fjärde plats, vem kunde tro det innan seriestart.

Fyra spelare då, alla skall ha kredit för laginsatsen men följande får ett extra plus:

• Philip Adamsson, nu säger jag det. Bäst i serien!

• Marcus ”Fjädern” Rydasp, från start och gör så gott som allt rätt.

• Tobias Jakobsson, slet i vanlig ordning men var drivande i att få igång övriga i laget.

• Till sist ”Mårten” och Albin som skall ha mycket kredit för sina löpningar såväl offensivt som defensivt.

Nu väntar Kvarnby borta, en match som kan innebära en tredjeplats. Ta den grabbar! Trots att man var dyblöt när man kom hem och kanske skulle man kasta sig i torktumlaren så var man nöjd, riktigt nöjd.