söndag 12 oktober 2014

Poäng i årets sista match!

Oktober och ett kyligt men perfekt fotbollsväder gav en fin inramning av årets sista seriematch. En match som inte hade någon större inverkan på årets resultat för något av lagen mer än äran.

Jens Nilsson, Kalmar FF
Ett hundratals åskådare hade tagit sig ner till Bergavik och en och annan scout lurade på läktaren.

Matchen hade ett förvånansvärt högt tempo för att inte betyda något. Gästerna Hässleholm var bättre i passningsspelet och om inte Philip fortsatt i sin fina form hade nog nollan spräckts. Ett par riktigt giftiga räddningar vilket måste imponerat på ”Jensa” Nilsson.  IFK Berga var inte utan möjligheter till nätrassel, närmast var nog ”Rosen” som i friläge sköt strax utanför. En fartfylld första halvlek slutade mållöst.

Matchens lirare!
Andra halvlek fortsatte i samma tempo men hemmalaget tog för sig lite mer och blev tuffare i närkamperna. Passningsspelet lite bättre men däremot mindre klara målchanser för båda lagen än i första halvlek. Hässleholm kroknade på slutet vilket gav Ola bekräftelse på hur viktig vårträning och fysik är. Gästerna missade ett friläge men möjligheterna till mål kvitterades av hemmalaget strax därpå genom en löpning på högerkanten. Inlägget strök förbi målet utan att någon av de tillskyndande Bergaspelarna fick fram tåspetsen.

Fotbollskuriosa kunde skrivits i slutminuterna enligt Jonas Berg. Lindberg slår ett inlägg med ”högerfoten”, inhoppande och debuterande Vincent var bara decimetern ifrån med huvudet från att sätta segermålet. Det hade varit en högoddsare även för spelare i Asien.

Nu slutade matchen oavgjort helt rättvist dock var nog 2-2 mer belysande hur matchen såg ut. Blå tråden i IFK Berga, defensiven var lysande från anfall till försvar. Kollektivet imponerade så som det gjort hela året.

Fyra utropstecken blir det idag:
Höll nollan igen!

  • Philip Adamsson, höll nollan och visade vem som är den bästa keepern i serien.


  • Emil Håkansson, matchens lirare helt felfri och alltid på rätt plats.


  • De två ytterbackarna Kim Jensen och Mathias Lindberg. Båda höll rent på kanterna och var moderna ytterbackar i det offensiva.


Stark på högerkanten!

Fokus på vänsterkanten!
















Nu väntar en höst och vinter med träning och åter träning men först lite vila. Vilar gör dock inte Bill och Bull. Under veckan kommer vi var och en göra en analys och summering av det gångna året så håll ögonen öppna på bloggen. Inte nog med det, ni som vill ha mer av oss så är det ett gyllene tillfälle på IFK Bergas årsfest. Där kommer för vi första gången ha ”Bill och Bulls GALA”. Vilka får årets priser av oss terrass experter?


Väl mött då!

Inga kommentarer: