söndag 5 oktober 2014

Vinnarmentalitet, tårta och kvaldramatik

 Blåränderna har i årets division 2 visat att man tar massor av poäng med rätt inställning och stark moral... 
 
Idag var det nästsista omgången av årets division två. Blåränderna hade långresa till Skåneland igen, där BW 90 stod för motståndet denna utsökt vackra höstdag.
 
Fick lite rapporter från ordförande Mårtensson redan i paus och signalen var att hemmalaget trummade på bra och att Berga inte fick fast bollen på motståndarnas planhalva. Tydligen hade skånepågarna även haft någon ramträff så ordföringen tyckte att 1 - 0 i halvlek kändes rättvist. 
 
Efter 90 minuter ringde en upprymd ordförande och konstaterade:
- Hör du segersången? Vi vände på matchbilden i andra halvlek och vann med 2 - 1. Hårt jobb lönar sig alltid. Fy faan va gott.
 
Inte första gången man noterar att blåränderna har en extra växel i andra halvlek. Det handlar mycket om självförtroende och vinnarmentalitet och blåränderna är trygga i att ta jobbet till sista signal. "Fjädern" kvitterade till 1 - 1 i matchminut 65 och i den 85:e minuten stressade Bergaspelarna hemmalaget till ett självmål. Starkt naturligtvis att knipa tre poäng borta. En stor arbetseloge till hela gänget tyckte ordförande på plats. Toppar som stack ut var Philip Adamsson i mål, Marcus "Fjädern" Rydasp och Marcus Mårtensson.
 
*****
Känns inte som en vanlig höstsäsong nere på Bergaviks IP i år. De senaste åren har mycket stått på spel de sista omgångarna för IFK Berga. Se här:
2013 = Lyckosamt kval uppåt till 2:an
2012 = Förlust i kval uppåt mot 2:an
2011 = Säkrade spel i trean de sista matcherna
2010 = Vinnare av div 4 Elit
2009 = Laget åker ur division 3
2008 = Lyckosamt kval uppåt till 3:an
 
I år saknar man faktiskt lite av den nerv som blåränderna skämt bort oss med på gott och ont under höstmånaderna. Ska naturligtvis inte klaga efter klubbens bästa prestation någonsin sedan Berga bildades 1933. Fantastiskt bra naturligtvis. Men spänningen när något står på spel går heller inte av för hackor. Den skapar puls och adrenalin i vardagen å får oss supporters att vilja dra på oss skor och benskydd igen. Men som sagt. Tack för en lysande säsong 2014.
 
*****
Liffen fortsätter att sätta krokben för topplagen i tvåan. Igår fick Rosengård ta bussen hem med bara en pinne i bagaget efter en stark upphämtning av de gulsvarta. Sannolikt avgjorde detta serien till Höllvikens fördel. Föreslår därför styrelsen i Höllviken:
- Skicka en tårta till Liffens torsdagsfika!
 
*****
På tal om nerver och dramatik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är inte lätt att leverera på beställning. IFK Kalmars damer presterade dock när det behövdes som bäst. Hela 7 - 0 borta mot Lörby innebär kvalfeber. Ett kval är obevekligt. Det finns inga mellanmjölksalternativ. Det handlar om antingen eller. Svart eller vitt. Himmel eller helvete. Jag tror dock det blir blå himmel och sprakade höstlöv nere på Gröndal senare i år. Har ingen aning om motstånd, men IFK har en bra blandning av ett starkt kollektiv och individualister. Bra egenskaper i ett nyckfullt kval. Nu laddar vi för publikfester, Fotbolls-Kalmar / BloggarBill
 
 

Inga kommentarer: