söndag 12 april 2015

-”De spelar fotboll och vi sparkar!”

Ordförande summerade matchen redan i halvlek genom att på ett bevingat sett ge sin syn på vad han och övriga fick bevittna på Bergavik denna lördag.

Låt oss dock inte gå i förväg utan ta det från början. Premiär på ett soligt men lite kallt Bergavik. För motståndet stod Kvarnby som var ett av lagen vi inte lyckades besegra förra året.

Matchen började med ett bolltrillande Kvarnby och ett löpstarkt långboll spelande hemmalag. Första halvlek var så mycket chansfattig där hemmalaget bara kunde vaska fram ett par halvchanser där Lagesson var närmast med en nick som målvakten gjorde en parad på. Om det berodde på premiärnerver eller inte skall jag låta vara osagt men Bergas spel var krampaktigt och det var inte många frekvenser med pass inom laget. Kvarnby däremot var bolltrygga och sågade sig igenom hemmalaget. Skapade ett visst tryck som dock aldrig innebar något farligt avslut. Berga försökte med spelvändningar men allt som ofta missades sista passningen och Kvarnby kunde ta igen initiativet.

I 33 minuten kom så 0-1 efter ett fint skott i bortre burgaveln otagbart. Berga ryckte upp sig lite i sista minuterna av halvleken men fick ta sig till omklädningsrummet med underläge.

Även andra halvleken såg identisk ut som den första. Kvarnby ägde boll och skapade ett par halvchanser. Berga fortsatte med riv och slut för att på så sätt skapa spelvändningar. Närmast mål var nog Marcus Mårtensson med ett skott bara decimetern utanför stolpen.

Två byten kom att förändra de sista 20 minuterna av matchen. ”Rosen” och Elias kom in och genast blev Bergas offensiva spel mer rörligt och tillspetsat. Att ”Rosen” inledde på bänken är för mig en gåta, 11 mål förra året! Elias är en spelare som har stora kvaliteter vilket han också hann att visa via sitt inhopp.

I 75 minuten fick Berga en frispark, frisparken föregicks av ett felaktigt domslut vid ett inkast vilket föranledde Kvarnbybänken att högljut protestera. Tommy slog ett perfekt lobbskott som Bjurström satte pannan till och 1-1 kom upp på tavlan. Vilket visade sig bli slutresultatet. Mest tacksamma för en poäng bör nog IFK Berga vara eller som en i publiken sa: -”En typisk hemmapoäng”.