söndag 26 april 2015

Årets första trea!

Asarum, ja då vet man innan att nu kommer det bli faijt och hatmatch på Bergavik. Lördagens match var inget undantag när det gäller de förutsättningarna.

Första femton minuterna var trevande och alldeles för snällt för hemmalaget där passningar, uppspel fallerade vilket gav Asarum ett stort bollinnehav. När inte uppspelen inte hamnade på rätta fötter kom gästerna allt som ofta i snabba spelvändningar. Bergas mittfält hamnade i knät på försvaret.  I sjunde minuten rasslade det följdriktigt inte helt oväntat i nätet bakom Philip. Bolltapp på mitten och en spelvändning gav gästerna ledningen. För övrigt ett snyggt mål.

IFK Berga började arbeta sig in i matchen allt mer och det var framför allt spelet på kanterna som kom att förändra matchbilden. Så som jag tjatat om bristen på kantspel  så gott som hela förra året, nu visade man upp det gamla receptet. Mest framgångsrik var det på vänsterkanten samtidigt som mittfältet kom längre upp i banan. Det kom att ge resultat. Efter en snabb frispark överrumplades Asarum av en spelvändning som avslutades med att Marcus Mårtensson slet sig loss och rundade målvakten. 1-1 på tavlan och mersmak för hemmalaget. Sista delen av halvleken var IFK Bergas såväl spelmässigt som chanser men 1-1 fick bli halvtidsresultat.

Andra halvlek visade ett IFK Berga som tog för sig mer i närkamperna. Tätare press och fortsatt bra kantspel. Noterade bara ett par halvchanser för Asarum medan Berga vaskade fram en handfull giftiga avslut. Närmast var Robin som i friläge efter ett inspel från vänster som han  på något konstigt sätt lyckades placera bollen i trädkronorna. Mål skulle det dock bli till slut och vilket mål sen. Efter att sprungit och slitit hela matchen utan att fått till det så visade förra årets målgörare sin farlighet. Skott en bit utanför straffområdet borrade sig in i krysset och "Rosen" fick klä sig i rollen som matchhjälte. Ett klassmål. IFK Berga kontrollerade matchen och hade bud på fler mål men 2-1 stod sig matchen ut
.
En viktig och rättvis seger där som sagt kantspelet var tillbaka och förändringar i positioner gav resultat. Äntligen "Mårten" på topp och "Lage" i en ny roll på kanten. När sedan hemmalaget blev tuffare i närkamperna och tog för sig mer tog man över. Ibland måste man spela hårdare och ta lite stryk för att nå resultat.

Matchens tre lirare:

Mattias Ljung, var överallt och gav den ena delikata passningen efter den andra. En speluppläggare av klass. Jobbade kopiöst såväl offensivt som defensivt.

Joel Håkansson, högerback som inte släppte någon över bron. Strålande matchen igenom.

Johannes Lagesson, ny roll som vänstermitt gav pondus åt kantspelet. Fina löpningar och inlägg. Alltid på G.

Nu väntar en tuff bortamatch mot serieledarna Karlskrona. Dags för första poängtappet för Blekingarna