söndag 5 april 2015

Glömminge, Kvarnby och Kalmar FF...

På lördag är det seriepremiär i tvåan. Det finns inga avbytare killar, det finns bara en trupp. Lycka till !
Träningsmatch mot Glömminge på Långfredagen. Efter en blandad vårbukett stod det 2 - 2 på anslagstavlan när domherren blåste av matchen. Blåränderna hade tre bra kvartar under matchen och tre ganska mediokra. Hemmalaget öppnade matchen starkt och tryckte tillbaka ölänningarna med hög press och bra kombinationsspel. Byström fångade upp ett löst hemmapass och rundade Glömmingekeepern för att enkelt lägga in bollen i tom bur. Kvitteringen kom i första halvlek efter en frispark som trillade ner i straffområdet, där Serell lite för enkelt fick trycka in 1 - 1. Sista tio i första såg det ut som om det blev bränsletorsk hos Nilmerts killar och bergaboysen surrade likt en irriterad getingsvärm runt Glömminges straffområde, dock utan att skapa de där riktigt heta målchanserna.
 
Andra halvlek var ganska jämn även om inledningen gick till hemmalaget. Glömminge repade mod och stred storstilat i varje närkamp och svarade för en del riktigt vassa omställningar. Kvitteringen till 2 - 2 var ett vackert anfall som avslutades med att tidigare Bergaanfallaren Filip Quist nickade in Victor Olofssons precisa inlägg. Innan dess hade Mathias Jung gett Berga ledningen efter ett skott innanför straffområdeslinjen.
 
Summasummarum en blandad kompott. Mathias Jung klart bäst i hemmalaget med sin känsliga vänsterfot och bolltrygghet. Kul att se Jungen på spelhumör. Unge anfallaren Robin Eklund glimtade till emellanåt och ser spännande ut. Spelar med gott självförtroende och är rejäl i sina aktioner. Glömminge har en rutinerad trupp och visar upp fin kampmoral på planens alla kvadratmeter. Vänsterbacken Victor Olofsson var riktigt vass hela matchen och sen är jag förtjust i nye Strindhag, en mittfältare som "flyter fram" på planen med fin teknik och härlig speluppfattning. Tror det blir många gäng som får lämna Glömmingelunden utan poäng, om man håller ihop spelplanen hela matchtiden.
 
Nilmert x 2 ser fram emot premiärsäsongen i trean med uppstickaren Glömminge...
Oväntat mycket folk på läktarna med nosen mot Kalmarsund och Bergas B-plan. Ölänningarna är trogna öns bästa gäng och jag uppskattar nog att vi var drygt 200 på Långfredagsmatchen. Inte illa. 
 
*****
På lördag är det examen...
På lördag är det seriepremiär hemma på Bergaviks IP. Kl 14.00 står skånska Kvarnby för motståndet å då är det examen. Det finns inga genvägar till framgångar i årets tvåa. Kombinera publikfrieri med hårt jävla slit killar. Det handlar inte om att tända till i enstaka matcher, utan det handlar om att prestera varenda jäkla nittiominutare. Glöm inte det. Nu kör vi, blåränder !!!
 
***** 
Bortrest i helgen och missade därmed stadens röda bröder igår. Såg några glimtar på TV och tyckte nog att det fanns tillfälle att måla, men 0 - 0 hemma i premiären mot Helsingborg känns som ett ganska väntat resultat. Elmbrödernas återkomst kommer att ticka in poäng på Guldfågeln Arena, var så säkra. Frågan är dock hur långt denna resa räcker redan 2015? / BloggarBill



Inga kommentarer: