söndag 31 maj 2015

NU ÄR VI TVÅA I STAN IGEN!

Flaggan i Topp för P17!

Seniorerna får ursäkta men P17 stod för den största prestationen i lördags. Vinst i DM kvartsfinal över Husqvarna med 2-0. Nu väntar Kalmar FF i semi. Dags att ta sig en funderare, inte alltid man behöver gå över ån för att hitta vatten.

Några tappra själar hade trotsat vädergudarna och tagit sig ner till Bergavik i går och fick se lite av det gamla IFK Berga.

För motståndet stod Österlen, en nykomling som haft en tuff start i början av säsongen. Trots vädret och en något blöt plan startade IFK Berga bra med ett spel som påminde om det spel som skapade stora triumfer för ett par år sedan. Man tilläts rulla boll och passningarna satt vilket gav rörlighet på mittfält och anfall. Trots ett högt tempo, kanske väl högt ibland lyckades hemmalaget med flera kombinationer. Att man ibland föll tillbaka till långbollandet tog inte bort helhetsintrycket av ett spelande lag.

1-0 kom efter en vacker lobb över målvakten av Marcus Mårtensson vilket också blev halvtidsresultat. En halvlek som Berga mycket väl kunde haft en större ledning sett till målchanserna och ett visst spelövertag.



Andra halvlek inleddes med ett litet spelövertag för Österlen utan att för den delen skapa några riktigt heta målchanser. Dem stod IFK Berga för istället och efter lite flipperspel fick "Tjappe" ett hyfsat läge. Välplacerat skott och 2-0 kom upp på tavlan.




Även i andra var passningsspelet som tidigare och intensiteten i närkamperna allt mer

kraftfulla. Berga vann boll på mittfältet och skapade spelvändningar som gav chanser. På just en sådan omställning kom så 3-0. Efter ett fint inlägg kunde Byström stöta in bollen över målvakten och fastställa slutresultatet.





IFK Berga gör en gedigen match i alla lagdelar i litet av en måstematch. Trots att man stumnade i slutet och gav Österlen några chanser så höll man nollan. Mittfältet trasade sönder mycket av motståndarnas uppspel och stod stundtals för fina kombinationer.

Hela laget för med beröm godkänt efter en riktigt bra laginsats. Extra plus till:

Simon "Tjappe" Gustafsson, framför allt för första halvlek där han låg bakom mycket av farligheterna.

Jung och Byström på mitten, där den förstnämnde helt riktigt utsågs till dagens lirare. Perfekt mittfältspar där kostym och jobbarkläder blir en bra kombination.

Marcus Mårtensson, för sitt sedvanliga slit och löpningar skapar ytor för andra. Ett mål som visar på rutin och kyla.
TRE MÅLSKYTTAR!!!


Nu ser vi fram mot kommande matcher där klättringen i tabellen kommer bli allt mer tydlig. 
Bill, om du vaknat än så skall du veta att du gick miste om något!

Inga kommentarer: