söndag 14 juni 2015

CHANSRIKT MEN NOLLAT RESULTAT.



Satt på gamla minnens arena Tallhöjden i Färjestaden. Blicken över glasögonen för att följa Färjestaden mot Bäckseda men allt som ofta föll blicken ned i linserna för att via telefonen följa en helt annan drabbning.

Bergas stolthet drabbade ju samman med Torn nere i Skåneland, på papperet var det ju för att hämta hem tre friska poäng. Underläge i halvtid med 1-0 efter en fast situation men det reder sig nog vi vänder var min tanke eftersom rapporterna gav ett sken av att chanser saknades inte.

Under tiden var det målkavalkad i på Tallhöjden, 3-2 i halvlek till hemmalaget som hade matchen men slarvade bakåt.

Allt mer intensivare koll på mobilen men den där retfulla nollan vägrade att ändra på sig, när kommer reduceringen? Ringde en av de närvarande på Tornvallen och fick till svar att det bara var en tidsfråga.

Ständiga förfrågningar från sonen som var på Liseberg men något besked kunde jag inte ge förrän Färjestaden gjorde 4-2. Då kom slutresultatet upp, 0 poäng och noll mål. "Skit också" var den enkla och uppgivna kommentaren från västkusten.

Tränarnas syn på matchen:

– Vi är ändå bättre än Torn på samtliga positioner tycker jag. De lyfter in en fast situation men vi får inte någon utdelning alls, suckar Ola Petersson.

"-Segern idag var efterlängtad. Vill hylla truppen för ett hårt arbete de sista veckorna. Vi har varit djupt nere den sista tiden och det känns inte som om vi fått med oss något gratis. Idag tyckte jag vi gjorde en riktigt bra första halvlek. Höll i bollen och slog inte iväg den i onödan. Målet vi får i den 47:e minuten var givetvis otroligt viktigt. Vi fick med det in i omklädningsrummet. I andra så tryckte Berga på men jag tyckte att vi låg rätt i positionerna hela tiden. Man kan inte komma ifrån att de får två bra lägen där Hampus gör en jätteräddning på det ena och på det andra går bollen utanför. 



En frustrerad Ola Petersson ger utlopp för vad vi alla känner men det räcker inte att vara bättre för det är målen som räknas. IFK Berga har inte den riktiga killerinstinkten trots mycket bra kvalitéer. Sitter förmodligen mentalt och när väl proppen släpper så kommer målen på löpande band. Det som var så lätt förra året är "motvalls kärring" i år och andra året brukar ju vara det svåraste.







Härnäst väntar ännu en match borta, BW 90. Nu är det dags att vända oflytet, bollen skall bara in till vilket pris som helst. Vi har inte glömt vad som står i omklädningsrummet på Bergavik, Våga, Vilja,Vinn. Nu tar vi med oss det i nästa resa till Skåneland.


Matchen på Tallhöjden då, säker vinst till hemmalaget med 5-2. Idag går vi upp ett snäpp i divisionerna och ser matchen på Skyttis mellan Södra och Smedby. 8 "gamla" Berga spelare och tre före detta tränare gör upp om tre poäng. Går inte att missa. 

3 kommentarer:

LE sa...

Bilderna är inte från Sydsvenskan som ni skrivit! Bilderna är privata, ägs av mig och ni/du har tagit dem från Torns hemsida utan tillstånd!

Claes Lindberg sa...

Fick uppfattningen av att det var Sydsvenskan ber så mycket om ursäkt. Sänd mig ditt namn så jag kan skriva vem som tagit bilderna. Tar själv matchbilder så får väl säga att det var klantigt. Hoppas på överseende.

BloggarBull sa...

Bilderna är nu borta från inlägget på grund av upphovsrätten.