söndag 20 september 2015

Äntligen - vinst på bortaplan

Oj vilken viktig trepoängare idag. Berga låser in bortaspöket i den skånska garderoben och tar årets första vinst på bortaplan. Vinst med 2 - 1 mot Österlen efter mål av Lagesson och Gurra. Tack för det killar och tack till Nosaby som i denna omgång hemmaslog IFK Hässleholm. Nyttigt för tabellplaceringen.
 
Pratade med ordförande Mårtensson både i paus (underläge med 1 - 0) och två minuter efter slutsignalen. Säg så här, det var två olika tonlägen på ordföringen och det måste naturligtvis varit obeskrivligt skönt att få sätta sig i bussen men första trepoängaren på bortaplan. Herrejävlar det tog ända till omgång 23 (!). 
 
Spelmässigt säger rapporterna att blåränderna tog över matchen i andra halvlek. Vi brukar kalla det moral när man presterar i ett ytterst utsatt läge.
 
Nu är det 9 poäng kvar att spela om och två hemmamatcher på raken mot BW 90 och Torn innan en eventuell avslutningsrysare mot IFK Hässleholm. Vi är många som håller tummarna på att platsen i tvåan är klar innan sista omgången. Annars blir det en nagelbitare modell XXL.
 
*****
Stort GRATTIS till Nybro som med ett härligt spelskickligt gäng vinner årets trea och lirar division tvåfotboll 2016. Hoppas verkligen att Berga håller sig kvar, då får vi ett riktigt, riktigt gott, derbyklimat i den sydöstra regionen. Stekhett helt enkelt.

*****
Stadens röda bröder ser bleka ut om nosen. Känner mig inte säker inför avslutningen. Lätt illamående faktiskt.

*****
Alla fotbollsälskare till Glömmingelunden nästa söndag. Glömminge möter Kalmar AIK i trean. Ett fantastiskt derby som bjuder på stor fotbollsdramatik. Vinna eller försvinna. Eller?
 
*****
Men först möts vi nere på Bergaviks IP på lördag och hejar fram blåränderna mot BW 90 / BloggarBill
 

Inga kommentarer: