söndag 13 september 2015

Det satt långt inne!

För IFK Berga gällde det att ta klivet över kvalstrecket, Nosaby sista möjligheten till att hänga kvar. Förutsättningarna gjorde matchen till en rysare men ordförande var lugn inledningsvis och tippade kaxigt 9-0.

Terrassen där det under säsongen trampats i nervösa steg fick ett nytt namn och heter numera "Suckarnas Bro" förlåt "Suckarnas Terrass".

Under första halvlek levde den verkligen upp till sitt nya namn. Ett vilset hemmalag lät gästerna styra och ställa bäst man ville. Berga såg oorganiserade ut och hade inga intentioner till lagspel, måste vara årets sämsta halvlek. Inte ett avslut på mål och ingen målchans medan Nosaby trillade boll och skapade en hel del. Övertaget utmynnade också i att man tog ledningen i 13 minuten. Att det bara stod 0-1 i halvlek skall hemmalaget vara tacksamma för och jag lämnar den där hän med en djup suck.

Andra började bättre med ett mer tätt spel av hemmalaget. Även målchanser kom förvisso inte riktigt heta men ju längre matchen led blev det varmare. Via ett pass kom så 1-1. Upprörda Nosaby spelare protesterade över hands vilket man nog kan hålla med om. Marcus Mårtensson helt fri med målvakten placerade bollen rutinerat vid stolpen. Glädjen var påtaglig, så stor att målgesten förbyttes i sorg och skada som förmodas bli långvarig.

Målet gav tändvätska för hemmalaget som allt mer började trycka på för att ta tre poäng. Även Nosaby tog del av denna vätska men på ett felaktig sätt. På två minuter lyckades deras lagkapten dra på sig två gula kort och fick syna det röda.

IFK Berga spelade smart och rullade runt bollen och trycket mot gästernas mål skapade några målchanser utan resultat. Vid en spelvändning av Nosaby lyckades "Gurra" sno åt sig bollen och slog en lyra mot mål. I kamp med målvakten gick "Fjädern" upp i luften och likt Kennert Andersson 1994 lyckades han nicka in segermålet.

Berga kontrollerade matchen och gästerna hade bara en målchans i slutet som blev resultatlös. En otroligt viktig tre poängare. Spelet? Skönt att vinna när man spelar långt under sin förmåga. Det snackades efteråt om att första halvleks dåliga spel berodde på vinden, den ursäkten håller inte.

Till "Matchens lirare" utsågs "Fjädern", för min del kan jag väl snarare benämna honom som matchhjälte. Någon matchens lirare fanns inte idag.

Nu väntar Österlen borta och BW 90 hemma. Läge för att lägga distans till negativt kval.