söndag 6 september 2015

Vinst mot seriesegrarna

Lagesson och Gurra tackar Taylor för två klockrena målgivande inlägg...

En riktigt bra lördag. Tre poäng igår mot seriesuveränen Prespa Birlik kändes onekligen som ett nyttigt blåvitt lyckopiller. Vinst med 2-1 efter mål av Gurra och Lagesson å med Taylor som briljant inläggsservare två gånger om. Faktiskt Prespas första förlust detta år och en blixteviktig trepoängare hemma för blåränderna. Vi tar det från början.

Första halvlek startade med massor av bollinnehav och massor av frisparkar för bortalaget då Berga hade svårt att hinna med ett teknisk och spelskickligt Prespas. Blåränderna var dock välorganiserade och släppte inte till några luckor i det defensiva spelet trots ett busblött och halt underlag. I den 25:e minuten hade hemmalaget ett kanonläge då Lagesson nickade över Mårtenssons hörna. Synd där. I matchminut 30 kommer så 1-0 till Berga efter ett bra anfall med rappt inlägg från Jonathan Taylor. Gurra Andersson dyker upp vid bortre och trycker distinkt in ledningen.

Strax innan halvtidsvilan surrar bortalaget som ilskna bålgetingar kring Bergas straffområde och efter lite flipperspel hamnar bollen hos en Prespaspelare som kyligt placerar bollen intill ena stolpen. 1-1 i paus.

Andra halvlek inleds med en bamseskur av regndroppar stora som krusbär. Prespa fortsätter ha mycket boll utan att skapa så mycket och Berga sticker emellanåt upp och oroar bortalagets försvarslinjer. I minut 21 har Tommy P en kanonträff klockrent i stolpen och i 28-minuten kommer så 2 - 1 efter ett lysande inlägg från Taylor där Lagesson är kung i luften inne i boxen å snyggt knoppar in Bergas ledning. Sista kvarten trummar bortalaget på för att nå en kvittering men hemmaspelarna håller ihop matchplanen på ett föredömligt sätt och Philip svarar för ett par viktiga räddningar på fasta situationer. När domaren blåser i pipan för sista gången innebär det hemmavinst med 2-1 och stort jubel utbryter i hemmalaget. Viktigt. Jävligt viktigt.

Totalt sett ett välorganiserat Berga som trots mindre bollinnehav skapade minst lika många vassa chanser som bortalaget denna eftermiddag. Med mina blåvita glasögon ges följande topptrippel.
  • Jonathan Taylor på vänsterbacken gjorde nog sin bästa match i Bergadressen. Positionssäker, klok och med en känslig högerfot låg han även bakom Bergas bägge mål genom briljanta inläggsservar.
  • Det går inte att förbigå de bägge målskyttarna Gurra och Lagesson. Gurra var riktigt spelsugen och inblandad i de flesta offensiva attackerna i första halvlek. Lagesson dunkade in segermålet med huvudet och städade även upp i eget straffområde i slutet på matchen.
  • Mårtenssons löpvillighet och Philip Adamssons säkra ingripanden ger definitivt pluspoäng.