onsdag 16 november 2011

Det luktar skunk

"Det luktar skunk lång väg över Sv FF förslag till serieindelning..."
 
Nu är det "upp till kamp" på fotbollsbarrikaderna för en annan serieindelning av division tre 2012. Sv FF:s förslag till serieindelning måste vara sammanställt av någon som skolkade på geografilektionerna. Häpnadsväckade uselt, helt enkelt. Självklart kan inte alla föreningars önskemål tillgodoses, men nuvarande förslag tar inte hänsyn till avstånd eller naturliga fotbollszoner för oss på sydostkusten för fem öre. IFK Berga, Färjestadens GOIF, Nybro IF och Bergkvara AIF har gemensamt lagt in fyra (!!!!) alternativa förslag som alla är bättre ur avståndssynpunkt än Sv FF "blindkarta". Så kom inte å snacka om avstånden i era motiveringar, Sv FF !
 
Blir det ingen justering i nuvarande förslag är det helt obegripligt och luktar skunk lång väg. Nämnda föreningars förslag minskar resandet i den nordöstra trean med över 600 mil och resandet minskar även totalt sett för inblandade "fotbollszoner" med föreningarnas förslag. Det brukar nästan vara omöjligt att få förändringar till stånd, men när man gjort sådana uppenbara felbedömningar som Sv FF gjort i denna fråga så vore det ynkligt om man inte skulle svälja prestigen och justera i lagda förslag. En seriös omprövning tack.
 
Nu smäller det. Silly Season är här på riktigt. Frimånaden i svensk fotboll (15 november - 15 december) har blivit en "förmedlingsmånad" utan dess like. Man kan tycka vad man vill om detta, men fotbollstempen kokar och visst är det lite häftigt med alla rykten. Vem tar vem å vilka skiljer sig. Uppstår äktenskapstycke av frivillighet eller bidrar några Gustav Wasa till att äktenskap ingås. Herrejävlar, i dessa tider är det många fotbollsordföranden som sover illa om natten. Å det svettigaste är att det inte är säkert att det är en mardröm, utan när du vaknar kan du ha förlorat ett halvt fotbollslag. Puh å pust, tuffa pix.   
 

 
 
Blåränderna har tuffat igång så smått ute på Gasten. Flera spännande spelare har redan visat upp sig och ordförande Mårtensson och tränare Gson lägger 2012 års fotbollspussel med eftertanke. Vi kommer säkert att få anledning att presentera nya blåränder under månaden. Ta det som ett löfte !
 
 
 
 
Än så länge har dock föreningen ytterligare stärkt upp ledarsidan, då Håkan Gustafsson ansluter till seniortruppen från ungdomsleden och blir assisterande tränare. Håkan med meriter som seniortränare från flera lokala lag och som spelare i bl a Kalmar AIK i division ett. Som spelare var Håkan (om jag minns rätt :-) en vinnarskalle, en kompromisslös mittback med vilja och karaktär som adelsmärke. Ska bli riktig kul att följa hans samarbete med Gson 2012. Här tror jag på synergieffekter dvs 1 + 1 = 3.
 
Silly Season, here we come / BloggarBill
 
 

Inga kommentarer: