onsdag 23 november 2011

Fest varje dag!

Trots att den inhemska fotbollen gått i ide handlar det om uppbyggnad och slit i det gråtrista vädret. Men för oss nördar av denna sport, vi som trivs i värmen och soffan bjuds på högtidstunder.Terassen är bytt mot "Dumburken" och underhållning i världklass.

Vad sägs om den senaste Tablån som inleddes i Söndags med kampen mellan Chelsea och Liverpool.
En fight mellan 22 stridstuppar där prestige och hjärta satt utanpå tröjorna.
En typisk engelsk match som tack och lov vanns av LFC.

Knappt hade skärmen svalnat innan det var dags för en flipperfight mellan Kanal 10 och Viasat Sport.
Båda Manchesterlagen spelade i Champion Liege. City med en fjolårsförlust på 2 miljarder (!!!!) åkte på torsk i Neapel. Härligt att se köpelaget krossas av Napoli.

Lite längre nordväst mötte just nu Lillebror United Benfica på Old Trafford.
Alla förväntade sig enkel seger men Benfica frälste mitt hjärta genom ett oavgjort resultat. Sir Fergie darrar nog lite på nervtrådarna, snart ute ur Champion Liege? Jag sammanfattar kvällen med sången "Oh what a night"!

Ikväll är det dags för en ny toppmatch mellan Milan och Barca. Vår världsspelare Zlatan drabbar samman med världens bästa fotbollslag. Är Zlatan så bra som alla säger, inte om jag får bestämma. Han presterar ju bara i Serie A och den ligan är inte vad den har varit. Rätt så svag om man jämnför med England , Spanien och även Tyskland. Jag vill påstå att Zlatan är överreklamerad. Han leverar inte ens i landslaget. Det var det internationella stuket, dags att gå över till hemmafronten igen.


Det händer mycket runt vårt IFK Berga, den grå himlen håller på att övergå till klarblå. Enligt ganska säkra källor har vi lyckats locka till oss ett par målvakter samt att en utespelare är klar. Robin från Kalmar AIK ingår nu i truppen, en ung och utvecklingsbar mittback. Får väl passa på och hälsa honom välkommen till Bergavik och oss. Ytterligare klasspelare rycktas vara på gång så förväntningarna stegras inför 2012. Mats och Håkan får ett fint kapital att förvalta. Nu hänger dock regntunga skyar över nästa års seriespel. Bill var inne på det i förra veckan och gav SV.FF två skunkar och tummen ner. Serieförslaget som är en ren katastrof för fotbollen i denna landsändan är överklagat med alternativ från Berga, Nybro, FGoIF och Bergkvara. Förslaget tar hänsyn till alla parter och skulle bli intressant men jag är pessimistisk till att vi får igenom det. Jag tror tyvärr att Sv.FF gör enkelt för sig och flyttar de två lagen från Jönköping samt Aneby till den Nordöstra. Vi hamnar då ihop med bl.a. Ulricehamn, Falkenberg x 2, Vetlanda. Bättre än det första men fortfarande långa resor och få bortasuportrar. Dock ger jag det bara en Skunk men en startklar sådan. Måtte jag inte bli sannspådd utan att vi får igenom vårt förslag för då blir det fest även i div.3.

Nu är det dags för chips och biera, matchen börjar snart.
Tips: 4-1 till Barca.


Inga kommentarer: