söndag 27 november 2011

Ohederligt Sv FF

 
Öppet brev till Ulf Lindberg på Svenska Fotbollsförbundet
(Lindberg är ansvarig tjänsteman för förslaget till serieindelning)
 
Jag har som supporter till IFK Berga nu noterat att Representantskapet tagit beslut till ny seriesammansättning 2012 (efter beredning i Tävlings-kommitten). Beslutet är helt obegripligt och känns ohederligt. I gårdagens Barometern dribblar du bort sakargumenten och får det till att "man bara hade flyttat runt problemen med en annan serieindelning".
 
 
Jag trodde nog att vi i Kalmarregionen skulle få dig/er uppmärksammade på att ditt/ert första förslag inte var rimligt, utan att det fanns flera alternativa förslag som var bättre. Jag trodde nog att de förslag som lämnades från flera föreningar (IFK Berga, Nybro IF, Färjestadens GOIF och även Bergkvara AIF) under "remisstiden", skulle beaktas om de var bättre än tidigare förslag. Nu vet jag bättre. Trots att både Smålands Fotbollförbund och Östergötlands Fotbollsförbund gick på en förändring av ditt/ert ursprungsförslag till serieindelning, så var du/ni inte beredda att se remissförfarandet som en demokratisk process där dialogen skulle kunna förbättra ditt/ert förslag. Uselt tycker jag. Riktigt uselt.
 
Faktum är att våra föreningars "Förslag 4" innebar en förändring för totalt tre lag i två serier, där tre lag i Kalmartrakten helt odramatiskt skulle byta serie med tre lag i Jönköpingsområdet. Denna lilla justering skulle minska resorna väsentligt och bidra till bättre "fotbollsgeografi".
 
Faktum är - om rapporterna är korrekta - att både Smålands Fotbollsförbund och Östergötlands Fotbollsförbund önskade en förändring i den riktningen och röstade enligt detta. Faktum är att förslaget berörde 24 fotbollsklubbar varav 20(!) av dessa finns i just Småland och Östergötland (dessutom fanns två lag vardera från Halland och Västergötland). Jag är helt förstummad av den logik och skendemokrati som du/ni visat oss i denna fråga. Förklara för mig följande. Inblandade förbund dvs Småland och Östergötland har 83 % av berörda lag och önskar en förändring, ändå är du/ni inte beredda att göra några justeringar. Hur i helvete hänger detta ihop? Var är logiken? Var är rättvisan? Man undrar naturligtvis vad som ligger bakom. Man tänker svarta tankar och ser svarta skuggor i maktens korridorer. Det går inte att gömma sig bakom skrivbordet och hänvisa till att alla ska vara överens. Det faller på sin egen orimlighet och Sv FF har väl ändå en uppgift att se till helhet och inte till särintressen. Jag känner en riktigt, riktigt olustig och fadd eftersmak.
 
Som distrikstförbund (Småland och Östergötland), liten förening och supporter känner man sig helt överkörd. Vi tackar för lektionen i skendemokrati och fortsätter göra vår röst hörd när viktiga frågor ska avgöras.
 
 
P.S. När man "grottar sig vidare i ämnet" visar det sig att ordförande i Sv FF Tävlingskommitte  heter Gerhard Sager. Nämnde Sager är också ordförande i Västergötlands FF (dvs ett distrikt där två föreningar skulle beröras marginellt av föreslagna förändringar). Men det är säkert bara en tillfällighet...
 
Du som tycker att Sv FF beslut till serieindelning är orimlig. Du som tycker att Sv FF slutsats att nonchalera Småland och Östergötland som ändå representerar 83 % av föreningarna i ett av de lagda förslagen är orimlig. Vidarebefodra gärna detta brev från bloggsidan till ansvarig tjänsteman på Sv FF, Ulf Lindberg: ulf.lindberg@svenskfotboll.se  Skicka gärna en kopia till Sv FF ordförande i tävlingskommitten Gerhard Sager: gerhard.sager@bredband.net  D.S. 
 
Gå in på knappen M här nedan och skicka en e-post som är länkad till denna sida / BloggarBill
 
Tron på rimlighet,  rättvisa och ärlighet har onekligen flagnat en hel del...
 

1 kommentar:

Svartvitabloggen.se sa...

Kan bara hålla med er vad gäller serieindelningen. Det drabbar främst er nere i Kalmar trakten men som du nämner men även lagen i Östergötland.

Kul att ni också har en blogg som verkar uppdateras flitigt.

Du som driver denna blogg skulle mer än gärna få kontakta mig på svartvitabloggen@gmail.com så vi kan byta lite info om lagen i serien som man inte har någon som helst koll på.