tisdag 24 juli 2012

Att brinna för att vinna

Tränarduo Håkan och Mats fokuserar på hösten 2012...


Nu börjar det dra ihop sig till omstart av division tre nordöstra. Blåränderna har varit igång i dryga två veckor och på lördag står Söderköping med seriens skytteligaledare för motståndet på Bergaviks IP kl 14.00. Om drygt två månader gör vi bokslut av serien och nu gäller det att vara på tårna direkt. BergaBloggen bytte ett ord med tränare Gson och ställde några frågor om ditten å datten.
 
En riktig bra vårsäsong Mats. Vad är din förklaring till att vi fortfarande är obesegrade och parkerar på en andraplats?
Jag och Håkan är mycket nöjda med vårsäsongens kollektiva prestation. Vi har svarat för en stark försvarsinsats från anfallsspets till målvakt. Spelarna har insett att dom måste ta jobbet och vi har gjort det på ett bra sätt både på hemma- och bortaplan.
 
En bra defensiv bidrar till att vi även vågar mer i vårt anfallsspel, så egentligen kan man säga att defensiven även lägger grunden för vårt anfallsspel. Förutom ett starkt kollektiv så tycker jag även att vi har individuell kompetens och det är roligt att se spelare växa och utvecklas.
 
Vad har ni fokuserat på under sommarträningen?
Faktum är att det handlar om att ta till sig och ha insikt i varför det gick som det gick under våren. Det handlar om rätt inställning och rätt arbetsinsats. Man glömmer fort varför man får framgång, så vi påminner varandra om vad som verkligen krävs för att plocka poäng i serien.
 
Grunden är zonförsvar och vi jobbar en hel del med press och understöd i ett flertal spelövningar. Jag gillar att spela mycket under träningstiden och det kan man göra om man ser att truppen svarar upp på intentionerna.
 
Dina tankar och reflektioner inför hösten?
Inledningen av höstsäsongen känns naturligtvis viktig och det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften och genomför vår matchplan.
IFK Bergas bäste målskytt under våren,
 Fjädern, kör rehab
Som alla tränare oroas man ju alltid kring skadeläget. Vi behöver en frisk trupp för att öka konkurrerensen ytterligare på träning och match. Vi har under året haft ett flertal riktigt tunga skador och nu är det ytterligare några spelare som kör rehab under sommarträningarna.
 
 
 
 
 
Jag andas dock optimism och ser med tillförsikt på höstsäsongen. Jag hoppas att vi kan fortsätta att utveckla ett passningsorienterat spel där vi försöker vidareutveckla våra tankar och ideer om att bedriva ett "bollförande spel" i A- och B-lag. IFK Berga som förening har massor av duktiga pojklagsspelare och ledare och just den tekniska biten med ett grundmurat bra passningsspel ser jag gärna som en "blå tråd" i föreningen.
 
 
En spännande höstsäsong väntar Mats, lycka till.
Stort tack.
 
                                                          ------------------------------
 
Det gäller att ta "de extra stegen" i höst...

 
 
 
Som bloggande supporter är det bara att instämma  i ovanstående. Nyckeln under hösten, om vi ska fortsätta plocka poäng i samma omfattning som under våren, är en ramstark defensiv. Truppen måste inse att de extra stegen skapar förutsättningar för att vinna både "femti/femti-bollar och andrabollar".
 
 
 
 
 
Det håller inte att gå in halvhjärtat i situationer, det gäller att brinna för att vinna. Jag uppreparar mitt budskap och hoppas kunna se resultatet i kroppsspråk och agerande på plan. Alltså:
- Det gäller att brinna för att vinna, blåränder.
 
 
Vi måste fortsätta på den inslagna vägen att våga rulla boll i laget, det är inte alltid man behöver gå fram offensivt, ibland är matchrytmen i behov av att man helt enkelt vänder tillbaka men behåller bollen inom laget. Lyssna på Lantzen i dom sekvenserna! 
 
Kan Kim Jensen bli en bonusspelare i höst.
 Hinner han bli frisk?
Nu gäller det att hålla ihop truppen, det tuffa skadeläget tål inte så mycket mer och med tanke på höstens gula kort, som i och för sig kommer för alla lag, så tror jag dessutom att någon eller några spelare måste kliva fram ytterligar under hösten för av visa väg och vinnarattityd. Det kan vara rutinerade rävar, men det kan också vara några ungtuppar som tar ytterligare steg på sin utvecklingskurva eller spelare som dundermaxar formtoppen hösten 2012. Hursomhelst. Gör allt DU kan för att bidra till att lyfta laget. Lycka till / BloggarBill  
 
 

Inga kommentarer: