torsdag 26 juli 2012

"The Boss" och skador, nu börjar det.

Inte för att man längtar efter hösten men en pirrande känsla har gnagt hela juli, längtan efter omstarten. På lördag är vi tillbaka i verkligheten efter vila, träning- och cupmatch. Det är nu vi skall bevisa att en strålande vår kan följas upp med en lika bra höst och förverkliga drömmen om div.2 spel 2013.
Under månaden som gått har rehab gruppen skiftat medlemmar. Calle och Jensen är på gång men nya frågetecken har dykt upp i horisonten vid namn Albin och "Fjädern". Som om detta inte vore nog så är halva backlinjen i Göteborg, Springsteen på Gamla Ullevi. Tufft tycker många men det är nu som den breda truppen skall upp till bevis. Inget lag står eller faller med en spelare.

Redan på tisdagsträningen kunde man känna att stundens allvar började närma sig. En högre intensitet och mer kraft gav ett positivt intryck. Roligt att se Jensen bevisa att han är ett sparkapital som mycket väl kan bli guld värd i slutspurten. En annan lång och ung spelare har den senaste tiden visat framfötterna. Uppflyttad från Utvecklingslaget har Åkerlind visat att det finns talanger inom föreningen också.

Matchen på lördag då? En grundläggande detalj för att vi skall ta hem tre poäng mot ett lag som Söderköping är fokus på rätt sak. Tycker mig sett och märkt att de sista matcherna i serien och i cupmatchen vissa tecken på att vi tappar just fokus på vårt spel. Vi ödslar krut och kraft på att diskutera med domare och motståndare vilket gör att vi aldrig kommer in i matchen som vi skall. Visst domaren kan vara helt värdelös i våra ögon men jag har aldrig varit med om att han blivit bättre eller till vår fördel bara för att vi gnäller på honom. Snarare tvärt om. Om vi kör vårt spel så vinner vi, låt de andra köra sitt race.

En snabb översikt om vad som hänt i övriga lag i div.3 Nordöstra visar att några större förändringar trupperna har inte skett. Det är väl endast Färjestaden som tappat Engvall och är ännu mer åderlåtet. Likt hela våren ser det ut som om det blir Smedby, Östria/Lambohov och IFK Berga som kommer slåss om de översta platserna. Vad som talar för oss är att båda de övriga lagen möter vi hemma på Bergavik.

Vårens spelare i särklass var Emil, vem blir nu höstens? Mitt tips är Calle Holm, vad tror ni?

Nu hoppas vi på mycket folk på lördag, två stycken har redan pratat med PG om att få Vip platser. 400 vore väl inte omöjligt! Så kom igen nu, ner till Bergavik klockan 14.00 på lördag!



Inga kommentarer: