onsdag 2 januari 2013

2012 har blivit 2013


Nyårsafton är överstökad och livet börjar återgå till det normala efter alla helger. Låt oss dock dröja kvar i några av de självande sista dagarna på 2012. Lördagen närmare bestämt, en lite små kulen och grå förmiddag som jag tog tillfället i akt och åkte ned till Kalmar Sporthall.
 Barometern Cup för nioåringar, en cup utan tävling. Vilken fröjd att se dessa flickor och pojkar stundtals i ett totalt kaos men ibland även lovande tendenser till lagspel. På pojksidan visade IFK Berga tillsammans med Lindsdals IF att man kommit längst i spelets ide. Talanger finns nu kommer bara det svåra, att utveckla kolbiten till en diamant. Leken och glädjen i jakten på bollen riktigt lyste i ögonen och nu som förr belönades tränare och föräldrar med denna oförglömliga upplevelse. Tack ungar för att ni gjorde denna gråa dag till ett ljust minne.



Så är vi då åter i 2013, ett år där tongångarna allt mer hörs att nu blir det IFK Bergas år. Nu tar vi steget upp i tvåan. Ja jag är nog benägen att till viss del hålla med men hur eller hur så är det 22 matcher som skall spelas och de övriga lagen vill nog ha ett ord med i leken.

 2012 är till ända och med den frimånaden.  Vad har då hänt med i våra konkurrenters trupper, plus och minus:


Växjö BK, återvändande nykomling med ambition att etablera sig. Tappar fyra riktigt tunga namn. Andreas Jonsson, Robert Eckerman, Jakob Hahars och Daniel Persson. Nyförvärven är många och ser spännande ut. Marcus Axelsson återvänder efter jobb i Schweiz och Alstermos Felix Mitrus ska ersätta mellan stolparna. De sista dagarna av frimånaden lyckades man signa även Pehr Andersson från Ljungby och den tidigare Lammhultsduon Oskar Arvidsson och Pierre Johansson. Andreas Öhman och Karl Axelsson
En för många av oss saknad spelare kommer i gulsvart tröja till Bergavik, Johan Leandersson. Realistiskt sett ett lag som hamnar strax under det allra översta toppskiktet. Outsidervarning.

IFK Lammhult, ännu en nykomling men en klubb med hög målsättning. Predrag Prsic från Serbien har tagit över och han återförenas med Dusan Kenic. De båda har tidigare haft tränar- och spelarrelation i serbiska u-landslag. Klubben har också spetsat med stora löften i Alvestaduon Elmedin Mesanovic och Ilir Kelani, Visar Zolufi från Älmeboda/Linneryd och Shafi Nshimirmana från Stockaryd/Rörvik. Har målet att nå division 2 men att göra det redan 2013 är väl tufft. Dock ett mittenlag som kan överraska likt Östria/Lambyhov förra året.



Ålmeboda/Linneryd, även dom nykomlingar efter seger i Div.4 Östra Elit. Har tappat tre av sina bästa. Ahmetovic till Ljungby, Robert Björklund, IFK Berga samt Henric Svensson till Jämjö. Tre namn som skulle vägt tungt för att hänga kvar men nu får man nog se sig som en stark nedflyttnings kandidat. 



Om 14 dagar synar jag tre andra lag i serien för att i mars månad lägga ett tips. Erfarenheten från 2012 är att jag brukar ju inte vara så långt borta från sanningen. Eller hur Bill?


Inga kommentarer: