onsdag 30 januari 2013


Grundlurad, det är inte vår än!


Trots att snön nästan inför ögat med raketfart försvinner och små gröna fläckar gör sig gällande i var och varannan trädgård så är det långt kvar till våren. Dock kan vi smaka lite på den efterlängtade årstiden när nu alla träningsmatcher börjar, först ut våra röda bröder som på ett imponerande sätt för att vara första matchen manövrerade ut ”Sillastryparna” Mjällby AIF.  Det dröjer nog inte länge innan vi ser våra blåa hjältar löpa ut på Gasten för en träningsmatch.

Rapporterna man får från träningarna talar om en potential som lovar mycket och precis som tränare Mats säger så är det nu upp till varje individ att göra sitt bästa, då kommer Bergas stolthet nå långt. Lite smolk i bägaren är väl att vi även i år drabbas av skador av digniteten längre rehab. Trodde att vi skulle skonas från detta efter alla som var i inledningen av 2012 men historien verkar upprepas. Dock lär väl inte Lagessons och Björklunds skador ta lika lång tid som det tog för JC och ”Släggan” men hur eller hur så är det ett avbrott. Krya på er grabbar vi väntar med spänd förväntan på er debut i den blåa dressen.

Vad händer då med våra konkurrenter, tre nya skall förhandsgranskas denna gång.

Räppe GoIF ett lag som spelade i div.3 förra året och bygger mycket på rutin. Fredrik Bild en Öster profil som sadlat om till spelade tränare står för den största rutinen. Trotts tapp av två andra profiler har man sett om sitt bo ordentligt med ungdomspelare från Öster samt en giftig forward med namnet Kyjtrim Berisha från Myresjö. Före detta Nybrospelaren Radani är också ett tungt nyförvärv men detta till trots blir det nog en placering i bästa fall i mitten av tabellen. Tror heller inte att föreningen har större ambitioner under 2013.


Även Asarum är ett lag med div.3 erfarenhet från 2012. Blekingelaget har under ”Silly season” haft stor omsättning i truppen. 10 spelare ut och fem in i skrivande stund. Rekryteringen har varit mest av lokal anknytning där lag som IFK Karlshamn fått släppa till spelare. Dock inga större namnkunniga spelare på våra breddgrader vilket gör att laget blir även det placerat i mitten. Det kan ta något år att få ihop den nya konstellationen.  Känns dock lite starkare än Räppe men saknar mycket av det lagets rutin.

Till sist nykomlingen Jämjö som många kommer se som en dagsslända men ett litet varningens finger får nog höjas. På grund av sammanslagningen i Karlskrona har Jämjö fått in ett par intressanta ynglingar från KAIF tillika Henric Svensson med rutin från Superettan med Trollhättan. Kommer nog överraska många lag och på så sätt kunna spela div.3 även under 2014.

Så var då nio lag synade, kvar är tre var av IFK Berga är ett. Vilka vinner div3 2013? Ja svaret får ni om 14 dagar, för tidigt att ge ett tips redan nu? Icke, hade så gott som alla rätt förra året så nu sätter jag pricken över i.

Ha en trevlig helg, nu väntar Arsenal-Liverpool.








Tillsammans med The Kop vet man att You never walk alone.

Inga kommentarer: