söndag 15 december 2013

Högre krav kräver högre prestation!


En spännande tid vi lever i, ja nu menar jag inte världsliga skeenden utan håller mig till mera jordnära områden. IFK Berga står inför ett spännande år där man får mäta sig på en tidigare aldrig uppnådd nivå.

Tufft säger många med viss darr på rösten, kul säger andra med stor tillförsikt. Själv ser jag det som mycket motiverande utan oro men med full respekt av att detta kommer kräva något alldeles extra.

Truppen ser i år ut att bli lite smalare jämfört med 2013 vilket har sina för och nackdelar. Fördel är att det blir mer hanterligt och att truppen ges möjlighet till mer sammansvetsning. Alla får chansen och det hänger endast på den egna prestationen. Nackdelen är väl att truppen blir mer skadekänslig vilket kan ge problem när hösten närmar sig.

För att eliminera nackdelarna så är försäsongens träningar a och o, det är nu man bygger upp det som krävs för att hålla hela säsongen. Det går inte likt i år att träna en gång i veckan och sedan tro att man är given i startelvan. Nu är kraven högre och därmed närvaroplikten likaså, Klarar man inte detta så är man på en för hög nivå och inte tillräckligt motiverad.


Då här i juletid sitter alla barn, lystet med glimten i ögat och tittar i all julklappsreklam. Tro mig som brevbärare, vem springer ut till brevlådan först när jag kommer? Jo den där lille parveln eller tösen!





Även jag skulle vilja sätta ihop en önskelista, en för IFK Berga. Truppen är rätt så komplett men tre önskningar som faller in skulle göra årets upplaga till ett stabilt division 2 lag.

  • En målvakt av kaliber med erfarenhet av division 2 eller högre.


  • En fysisk stark mittfältare som har kylan och kapaciteten att hålla i och fördela bollen.


  • En ledargestalt som hörs på plan och som kan vända det negativa till det positiva vid motgång i matchen.


Inget ont om de spelare vi idag har men det kommer bli en annan typ av spel 2014 och om vi saknade dessa ingredienser 2013 kommer dem behövas ännu mer 2014. Testmatchen då, fanns önskningarna där? Både ja och nej, Rydström har ju allt som mittfältare men vän av ordningen han är ju snart 38. Däremot kan Gustaf Andersson vara ett fynd utanför ramarna av önskelistan.

Ola och Mårtensson har lite att fundera över och jobba med framöver. Några dussinspelare lär det inte bli om man känner Ola rätt.

I januari kommer jag beta av lagen i vår serie för att se vad som hänt.


Om vi inte hörs innan:


GOD JUL!




Inga kommentarer: