söndag 1 december 2013

Ola P, Tommy Trigger och stormvarning...

Massor av härliga fotbollsstunder 2013... nu laddar vi för nästa år!
 
Hallå där blåränder å alla fotbollslediga bloggarvänner  !

Nu taggar vi upp fotbollstemperaturen lite å bjuder in till BergaBloggen under december månads söndagar. Det har känts jäkligt bra att coola ner under hösten med vetskapen att vi lirar i division två 2014. Jävlar i min segersång, njuter fortfarande av segersötman under firandet med Henke Larsson och compani nere i Högadal under sista kvalrundan. Stort.
Come on Jordan, en riktig klassiker.

*****

Vi börjar med lite bokstäver om bergabröderna. Vad har hänt i truppen? Först och främst hälsar vi tränare Ola Petersson välkommen till föreningen. Ska bli spännande att följa Olas utveckling med den blåvita truppen i divisiontvåmiljö. BergaBloggen kommer tillbaka med en synnerligen intressant intervju med headcoach lite längre fram. Som assisterade tränare ytterligare ett nytt namn, åtminstone i tränarsammanhang, Jocke Lantz. En herre med fotbollsrutin i överflöd och spännande tankar som han nu ska förmedla och överföra till spelartruppen i sin nya roll. Fotbollsfrun får nu byta namn till Tränarfrun. Sug på den du Malin Wollin. 

I övrigt så tror jag att ledarstaben är intakt sånär som på Lasse Rudelius som slutar. Alexander "Sarre" Johansson, Per "PG" Gustafsson, Pär Gustafsson och Irma Rydasp bidrar till kontinuitet även kommande säsong.

*****

Om jag förstått saken rätt så lämnar Tommy Berg IFK Berga för att bli tränare i Trekanten. Ska bli kul att följa "Tommy Trigger" i den nya rollen. Lyckas han förmedla sitt budskap med samma inlevelse och trigga sina spelare med samma glöd som han visat i sin målvaktsroll kommer det bli stor fest och show nere på Åvallen i Trekanten kommande säsong. Tror dock inte han får domarklubbens ledarpris 2014... någon som vill sätta emot?

Vi tappar en profil å önskar honom stort lycka till i tränarkarriären!

*****

Robert Björklund väljer bort Bergaviks IP 2014. Tyvärr hade Robban en tuff skadesäsong sitt första år i Berga och kunde inte göra sig själv rättvis. En skön lirare som säkert dyker upp på någon fotbollsplan nära dig när vårens solstrålar börjar värma och planerna blir gröna. Tack för en kort sejour nere vid Kalmarsund, "Big Burger", jag följer dig i twittervärlden.  

*****   

Vi är mitt uppe i silly season. Herrejävlar. Möjliga och omöjliga rykten cirkulerar med stormvarning på sociala medier. Även om det ibland kan kännas som ett hot mot föreningskänslan så är silly season en galet spännande tid som man helt enkelt har att förhålla sig till oavsett man vill eller inte. Å då är det lika bra att ha ett förhållningssätt till det, tänk på det föreningsledare. Det är bara att rätta in sig i ledet och planera efter gällande förutsättningar.

Nu under Silly S har ett gäng intressanta lirare varit med på Bergas träningar ute på Gasten. Lite nytt blod bidrar alltid till att höja temperaturen. 

- Vi jobbar stenhårt för att ställa ett riktigt slagkraftigt lag på benen 2014, konstaterar ordförande Mårtensson. Vi får se om ordföringen har ett ess i rockärmen även i år...  

Elias Håkansson från Lammhult har redan ritat på övergångspapper och den 10 december kör föreningen en intern testmatch ute på Gasten med några inbjudna spelare och egna ungdomar som får visa upp sig. Mössa å långkalsonger anbefalles, eller så har jag tre friplatser i den vita Volvon.

*****

Liffen i samma serie 2014. Ute i förorten planerar Johan Israelsson och ledartrojkan för derby. Kommer "de gulsvarta" att ta klivet upp i ettan nästa säsong eller kan blåränderna utmana om epitetet kommunens nästbästa herrlag 2014? Ser fram emot derbymatcher med mellan 800 - 1 200 fotbollssupporters på läktarna. Ett tips till föreningarna, gå ihop och gör derbyfighterna till publikfester. Börja planeringen redan nu. Det kan bli magiska matcher.

*****

Hoppas att bloggarkompis Bull laddat batterierna under hösten. Vi behöver dina tangentnedslag här på BergaBloggen.

***** 

Idag första advent. Vi tänder årets första juleljus å längtar till första träningsmatchen med blåränderna / BloggarBill
 

Inga kommentarer: