söndag 8 december 2013

Silly season, Dubbel-Dajm och Mr Bean

I fjol vid den här tiden signade IFK Bergas egenfostrade stjärngosse Marcus Mårtensson under Silly season... ...vilka påskrifter får vi i år?
Nu har vintern landat. Bistert. Inte utan att man längtar efter en hett derby mot Liffen i juni ! 

*****

Sju dagar dagar kvar på årets Silly Season. I lokalfotbollen har en hel del spännande övergångar noterats. Fyran Elit har samlat på sig en getingssvärm med uppstickarvärvningar. I Glömminge laddar klanen Börjesson och tränare Nilmert för en sejour i elitfyran. Spelarkontot fylls på med flera kvalitetsspelare och Glömmingelunden seglar upp som en toppkandidat 2014. Nere på Fredriksskans vittrar Klubben morgonluft och har skaffat sig ett bra slagläge med nytt tränarpar och spetsvärvningar. Hoppas verkligen att blåtoppen Steglander gör comeback efter skada och lotsar blåtopparna till en bra säsong.
 
***** 

När det gäller IFK Bergas spelartrupp så väntar jag med spänning på att få truppen spikad för 2014. Vilka lämnar? Vilka kommer till? Hur förbereder tränarduon Ola P och Jocke Lantz truppen fysiskt och mentalt till nästa nivå i seriepyramiden? Massor av frågor som väntar på svar.
 
Kanske får vi några svar redan på tisdag. Internmatch med lite nytt blod och ett par ungtuppar från de egna leden som gärna vill visa framfötterna. Som sagt, jag har tre platser i den vita Volvon när snålblåsten drar in över Gasten. Ta med en Dubbel-Dajm så har du en sittplats fixad.
 
*****

Liffen signar upp truppen med fjolårets stomme. Nu har både Ville och Witte ritat på det gulsvarta kontraktet. Det borgar för kvalitet.
 
***** 
 
Var nere å kollade in blårändernas träning i torsdags i Brännarhallen. Efter en halvtimme kändes ögon och luftvägar allt annat än fräscha. Gör om, gör rätt, Kalmar kommun.
 
*****

Snart dax för lite inomhuscuper i Calmare stad. Alltid trevligt för oss fotbollsupporters. Och som alltid, högra läktaren, översta raden och platserna 967 - 975.

*****

Nu andra halvlek med fotbollseleganterna i Arsenal. Vet ingen som kan se så bekymrad ut som Arsene Wenger. I år har dock Gunners öppnat säsongen på ett storstilat sätt. Topp i ligan och sevärd fotboll. Upp med mungiporna Mr Bean.

*****

Som sagt. En vecka kvar på Silly Season. Vem sitter med Svarte Petter och vem sitter med trumf på hand nästa söndag / BloggarBill

 
 

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja där ser man, var beredd på att skriva ett inlägg i dag men blev förekommen. Försöker nästa vecka.
'
Bloggarbull.

BloggarBill sa...

Gott Mr Bull. Det glädjer mig att dina semesterdagar är slut... jag viker en plats för dig i den vita Volvon på tisdag !