söndag 22 december 2013

Nyförvärv, nyårscup och juklappsutdelning till lokala fotbollsprofiler...

 
Snart byter vi blad. 2013 kommer att övergå till 2014 och IFK Berga kommer för första gången att spela i division 2. Stort. Inspirerande. Och bustufft.
 
*****
Två nya spännande namn har ritat på för Berga. Fredrick Roskvist med rötterna i Rödeby och senast i Oskarshamns AIK drar på sig den blåvita tröjan nästa säsong. En snabb forward med målnäsa ryktas det om. Även Färjestadsprodukten Emil Sjöstedt har plitat på kontrakt med blåränderna. Emil har de senaste säsongerna representerat Kalmar FF. Enligt uppgift en klok allroundspelare med bra speluppfattning. Känn er varmt välkomna, killar. 
 
*****
Calle Holm byter Bergaviks IP och IFK Berga mot Fredriksskans och Kalmar AIK. Vi tackar energiknippet och glädjespridare Holm för ett gäng framgångsrika år och ser fram emot han övertar Jocke Lantz gamla målrekord nere på Fredde. Det kan väl inte bli så svårt. Inte ens för en som har Oturs-Olga som favorit. 
 
*****
IFK Berga bjuder in till sprakande fotbollsfestligheter på självaste nyårsafton. Den nyinrättade Häggs Nyårscup drar igång redan kl 09.00 i Kalmar sportcenter. Perfekt uppladdning inför kvällens begivenheter med oxfilé, bubbelwasser och en å annan häxpipa. Missa in dessa nyårskarameller med 8 inbjudna lag. 
 
*****
Från förorten i norr rapporterar Liffen in lite nya spännande unga profiler från närområdet. Kul. I kampen om silverplatsen i stan ska vi "sporra, hetsa och trissa varandra ur ett positivt perspektiv". Det kan bli bra tugg i "slaget om tvåan". Fotbollstemperaturen höjs. 
 
*****
I övrigt ser det lite blandat ut bland lagen i trean och elitfyran. Nybro känns i nuläget som ett starkt division trelag som med lite flyt kan nosa på toppen. Nere på Hagaborg i Bergkvara känns det dock skakigt och tappar man alla som det ryktas om blir det ett blåsigt 2014. Håll i hatten PK och plocka fram sammanhållningen som utmärker Möreland. 
 
Kalmar AIK och Glömminge kommer att kunna utmana i toppen medan Ängö nog blir ett mittenlag i fyran Elit. Visserligen är Glömminge nykomlingar men spelarmaterialet osar kvalitet och spetsarna är riktigt starka. "Klubben" ser starkare ut än på mången dag och nyförvärven kommer att leverera. Fortsättning följer. 
 
*****
 
Några julklappar till ett gäng lokala fotbollsprofiler hinner jag med innan det är dags att ta söndagsfritt:
 
  • IFK Bergas ordförande Mårtensson får ett avlångt blåvitt paket, ca 1 meter och 90 centimeter. Innehållet? En målvakt som gör skillnad.
  • Henrik Rydström får ett sexpack (uppgraderat till 8.0 2014) och en årsleverens av tajta kalsonger av Danielssons herrmode i Borgholm.  
  • Lindsdals tränare, Johan Israelsson, får en taktiktavla tatuerad på bringan så att han kan instruera sina spelare under match.
  • Kim Ahlqvist får ett gäng sponsorer så att han kan återuppta den fantastiska nätsajten Lokalbollen.
  • Melker Hallberg får ett livstidskontrakt med Kalmar FF.
  • Den "finländska fotbollsklanen" Ahonen får en språkkurs i danska.
  • David Winberg på Barran får en egen "tipsarmé" så att han blir först med fotbollsnyheterna på nätet.  
  • Magnus Olander, tränare i Färjestadens GOIF, får ett par seniorer till föreningens herrlag. 
  • IFK Kalmars styrelse får en rejäl tub med Karlssons klister så att de håller ihop i dessa tuffa tider.
  • Polare BloggarBull får en årsdos av vitamin C så att han piggnar till och plitar bokstäver i BergaBloggen även 2014. 
  • David Elm får en byggsats av Kalmar FF och Kalmarhem så att han kan bygga ett trevåningshus med generationsboende för alla bröder ute på Ängö.
  • Peter Ahlén får dubbel lön för att han är en jävligt bra krönikör och för att han numer dyker upp både i Barometern och Östran (vilket i sig känns rätt B).
  • Johan Wittberg, fotbollsspelaren, innebandykungen, twittertornadon och brevbäraren får en flickvän via Postkodlotteriet.
  • Övriga önskas en...
 
God Jul & Ett Gott Nytt / BloggarBill

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltid lika trevligt att läsa vad Bill och Bull har att säga. Jag önskar er en God Jul och ett Gott Nytt Spännande Bergaår 2014! Hälsningar Janne M:-)