söndag 29 december 2013

Inomhuscuper snart ett minne blott? 

I helgen har IFK Berga firat stora triumfer i olika inomhuscuper. Annandagscupen inledde med en seger för seniorlaget och igår surfade P 03 med i segervågen. Vinst i Södra cupen i Växjö. Bergabloggen sänder ett stort grattis till ledare och spelare.








Barometern Cup har startat och enligt tradition så finns det möjligheter till medaljer av det ädlaste slaget och sedan får vi ju inte glömma vår egen cup för seniorer på Nyårsafton. Mycket godis för vän av inomhusfotboll.

När det gäller just dessa evenemang för seniorer är det publikt en succe men baksidan av myntet ligger på intresset bland aktörerna. Min rubrik idag är just riktat till denna grupp eftersom jag i år sett en vikande tendens i intresset att deltaga.

Ett bra eller snarare dåligt exempel på just detta är Nybro Open. Från att tidigare har varit 12 lag i Elitklassen är man nu nere i fyra! Alla lagen går till slutspel vilket innebär ett uddlöst gruppspel, sista året?

 Häggs cup som tidigare hette Colorama cup har alltid varit ett säkert kort bland de etablerade lagen, så inte i år. Sedan tidigare givna lag tackade nej i en strid ström. Motivering var att det fanns inget intresse bland spelare och att många hade tagit helgledigt. Till sist fick vi ihop åtta lag och ser fram emot en fest på Nyårsaftonens förmiddag.

Kvarstår gör dock att det kommer bli allt svårare att genomföra dessa cuper i framtiden. Förstår att spelarna tröttnat eftersom fotbollen tar allt mer tid i deras vardag och då ser de liksom du och jag fram emot ledighet över helgerna. Trist för arrangörer men framför allt för det stora publikintresset.

När vi ändå är inne på lag och spelartrupper. Det har väl inte undgått någon att Bergkvara AIF drar sig ur trean. Varför? Jo just spelarbrist Lag som Bergkvara och Färjestaden blöder efter att allt fler spelare väljer att gå ner i seriepyramiden. Är det ett trendbrott vi ser, är det så att allt fler aktiva inte är beredda på att lägga ner den tid som krävs på en högre nivå? Är detta fallet så står elitfotbollen inför ett stort problem i framtiden. På något sätt måste Förbunden och Föreningarna agera.

Till sist ett par boktips. För mig var årets två bästa julklappar böcker som jag starkt rekommenderar. Snacka om sträckläsning.

En bok om ondska som finns runt i kring oss. En utåt sett vanlig människa som både du och jag kan stöta på när vi handlar eller går på fotboll. I hans inre bubblar något helt annat

En av världens bästa fotbollsspelares biografi. En karriär som kunde slutat innan den började men som nådde toppen. Allt med hjärtat för sin klubb.



Förmodligen träffas vi på Nyårsafton men till er som jag inte ser önskar BloggarBill och jag ett riktigt 

Inga kommentarer: